Tuesday, September 11, 2012

Murtabak kulit popia

Masa berbuka di uni tempoh hari, ada seorang rakan yang bawa murtabak. Saya tanya, canai sendiri ke kulit murtabak ni? Dia kata, tak. Guna kulit popia jer. Ting! Kenapa la tak pernah terfikir sebelum ni. Benda lain tak rasa nak makan sangat, tapi tak tahu kenapa rasa nak sangat makan murtabak. Tapi, ni bukan masuk dalam kategori mengidam tau... jgn cuba buat spekulasi!

Maka bermula la aktiviti mencari resepi. Jumpa la resepi buat murtabak guna kulit popia. Saya rujuk resepi dari sini.

Alhamdulillah, berjaya juga makan murtabak hasil tangan sendiri. Macam ni la rupa murtabak yang saya dapat...


Memang puas hati dapat makan murtabak yang kita buat sendiri, kan?
Cicah dgn sos cili pun sedap jugak :)
Nak buat kuahh cuka tak pandai... hehehe

NuKilaN:
 

3 comments:

  1. bila takde pilihan hidup nak kena kreatif :-)

    p/s: saya pun penah buat murtabak kulit popiah puasa tahun lepas. tahun ni tak buat pulak..

    ReplyDelete
  2. TQ share murtabak cara mudah..saly memang suka murtabak tp beli je..ehee... nnti bole cuba..:)

    ReplyDelete
  3. LL: Saya pun naik heran, tak sangka boleh masak murtabak, hehehe

    saly: Tak rugi cuba, tapi kat M'sia byk pilihan murtabak yg sedap....

    ReplyDelete