Keyword dari Nuffnang yg saya printscreen beberapa hari yang lepas (nampak sgt dah lama peram entry ni dalam draft).
Maklumlah banyak stok daging dalam simpanan..
Kalau saya pun, singgang daging lah yang selalu dicari bila musim raya korban.
Dan mostly rumah2 kat kelantan bila raya korban, mesti akan hidangkan lauk ni kat tetamu.
Tak jemu nak makan singgang daging ni.
Pekena pulak dengan nasi2 panas, mmg tak boleh nak makan sepinggan.
Pasti bertambah tambah.
Haih, rindu nya lah kat tanah air.
Tak sabar sgt dah nak balik.
Kena buat kerja lebih rajin ni.
NuKilaN:
eheheeheh tu la nur, keyword ni pun bermusim kan..... mcm comel plak musim raya haji naik pasal resepi singgang daging hah....ishh ckp pasa singgang daging teliur lieya dibuatnye...mkn plak dgn budu huhuhuhu....bertambah2 nur oiii hehehe lieya ni kawan2 ramai kelantan tu yg pandai makan budu nieh....slurpppp ...
ReplyDeletesaya sebenarnya first time dengar singgang daging
ReplyDeletefirst time juga nampak
cam nak cuba juga lah =)
sedappp bah masak singgang ni Nur... sihat pun ia... sy sllu buat ikan masak singgang jak... :)
ReplyDeleteSalam Nur,
ReplyDeleteMacam tahu2 je, Mak Aji masak singgang daging ni, baru boh dlm pressure cooker - malas nak tunggu lama! Pun nak ngabiskan stok daginglah ni. Nak makan hari2 x daya, muak. Kami pun jarang makan daging kalau hari2 biasa.
wah fofular sungguh daging lembu singgang..sy pun ade buat jugak..tp sy dok terpikir yg masak apa yg pernah sy tgk kt blog nie ummi danish letak lada kering..singgang ikan ker singgang daging...hmmm
ReplyDeletesalams nur,
ReplyDeletekak mieja tak pernah tengok rupa singgang daging tu camner.....lagi blur hehhehehe
tapi bestlah glamer blog nur ramai yg cari resepi pantai timur:):)
caiyokkkkkk:)
Tak start lagi masak daging korban dlm freezer tu ☺
ReplyDeleteNur, singgang daging ni macamana rupanya? Maklumlah kalau lain macam je bunyi memang tak pernah merasalah di rumah saya, dah tukang masak tak tahu apa masaknya... Kalau dulu-dulu my mak selalu buat menu kegemaran arwah abah -ikan masak singgang. Ke sama je bentuknya?
ReplyDeleteIsh, belajar rajin-rajin, tahun depan barulah boleh balik dengan bangganya :D