Sunday, December 8, 2013

Gelagat anak-anak membowling

Cerita hujung minggu hari Sabtu lepas. Hari ni baru sempat nak update.

Sebenarnya ada kawan yang anjurkan bowling tournament kes jeles kat kaum Adam. Asyik2 mereka jer yang keluar main bola setiap Sabtu. Jadi bila main bowling, semua boleh ikut serta. Anak-anak pun boleh angkut semua sekali :)

Game dijangka mula pukul 10.00 pagi. Kami sampai ke lokasi hampir pukul 10. Masa tu kaunter baru nak set up. Kami kot pengunjung pertama pagi tu. Lepas buat bayaran, masing-masing sibuk cuba kasut pula.

Enam keluarga yang join game pada hari tu - 8 kanak-kanak dan 15 orang dewasa. Jadi kami dah booking 3 lane - dua lane utk adults dan satu lane utk kanak-kanak.

Mula-mula, haruslah set up papan markah dulu..
 Aisyah pula angkut bola2 bowling... Tu yang paling ringan...
 Posing dulu sebelum game mula. Aisyah dan Adam yang sebaya. Tapi Aedam jauh lebih besar dari Aisyah.
 Kemudian game pun bermula. Irfan in action...
 Kemudian giliran Aisyah pulak. Irfan setia memberi sokongan...
Eh, giliran siapa pulak tu? Mana orangnya??? Bola ajer yg nampak....

 Owh, Danish rupanya. Kecil sangat orangnya, sampai terlindung dek bola.
Mula-mula kami ambil satu game jer. Tapi bila dah syok membowling, masing2 setuju untuk tambah lagi satu game. Main la bowling sampai lebam. Pukul 1.30 baru game habis.

Nota ummi,
Baru tahu yang abah pandai main bowling. Banyak juga mata yang dia dapat. Saya? Mmg banyak juga ke longkang. Masa game kedua baru la ok sikit and ter'strike'. Ter ok, tak tahu mcm mana boleh dapat strike.... hahhahaha

Nukilan:
 

13 comments:

  1. Amboii aisyah pegang bola bowlingpun ada style..ala2 artis gitu....hehe

    ReplyDelete
  2. Salam kak nur,
    Hati-hati..bowling boleh buat kita addicted. Lagi2 kalau ada kawan..huhu
    Dulu masa form6, join bowling club, every two weeks memang wajib pi main bowling
    Omg..how i miss that moment :)

    ReplyDelete
  3. Wah..seronoknya hujung mggu korang ni..main ramai2 bestla tu.. ada ter strike lagi tu, nampaknya dah makin pandailah main tu.. bagus3..

    Tak lama lagi bolehla lawan antara abah, ummi dan anak2 pulak.

    ReplyDelete
  4. seronok la bebudak dapat main bowling anak saya kalo dah start main susah la nak benti ....geram nengok aisyah tu comey sangat dia ni tau...

    ReplyDelete
  5. Semua seronokkan Nur,dpt semua main,kak Nurul lama dah x pegi main bowling.....x tahu camne skill skrg,mesti byk masuk longkang tu,huhuhu......

    ReplyDelete
  6. Wah nampak seronok dorang dapat baling2..danish nyer strike ker masuk longkang...hehe

    ReplyDelete
  7. oooo untuk kids dorang sediakan 'slide' tu ek sis...
    bagus gak tu kan....

    gegirl kan ... so takpe lah aisyah petite....

    i JLo sis bila bowling ni.... JLo = Juara Longkang hehehehehe

    ReplyDelete
  8. wahh hepi sokmo weekand nor..
    bestnya dia main bowling..kira nor ada skill main bowling lah jugak..saya langsung ziroooo hehe:D

    ReplyDelete
  9. Seronok juga bila main game ni nur..anak2 pun Seronok. .kena asah lg msti bola dah tak ke longkang..haha. .

    ReplyDelete
  10. Bestnye. Lama x main bowling k.nur...

    ReplyDelete
  11. kemain style aisyah pegang bola bowling..main bowling ni gian gak kan,lg2 klu dh strike,mmg main smp lebam la lepaskan geram..

    ReplyDelete
  12. Mmg seronok main bowling dgn famili. Dah main mmg rasa tak puas.. Nak main lg. Dah lama tak main :)

    ReplyDelete
  13. Biasalah Nur, kalau tak tahu main sekali pun selalu aje terstrike tanpa diduga gitu. Kiranya oklah... Eh tak pernah pulak tengok besi kuning tu kat sini, ke saya yang tak pernah minta. Maklumlah Abang main bowling masa umurnya 4 tahun tapi sbb badan besar, lagaknya pun macam professional player aje, semua pun menjurus terus ke longkang kalau tak di'bendung' :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails