Monday, February 29, 2016

Aiskrim sumi


Dah terjebak dengan eskrim yang makin viral ni...
Dah lama save resepi ni sebenarnya.
Tapi hujung minggu hari tu baru sempat buat.

Hasil eksrim buat dengan anak-anak...
Aisyah tolong masukkan sumi dalam plastik eskrim.
Tapi sumi pula ada dua bungkus jer, jadi banyak lagi susu yang lebih.
Bila tambah perisa sirap, jadilah eskrim bandung pula....
Danish ni memang penggemar eskrim bandung... Kalau ke kedai makan pun, dia suka order air bandung :)
Tapi rasanya anak2 lagi suka makan eskrim bandung compared to eksrim sumi.
Senang keje saya, sebab lagi simple buat eskrim bandung dari eskrim sumi :)

15 comments:

  1. Eloklah tu Nur daripada satu perisa last dpt dua variasi
    Ada aiskrim sumi dan bandung:)

    ReplyDelete
  2. Anak2 akak ada juga ajak buat asikrim ni semalam..
    Tapi akak sibuk sangat..
    Tunggu minggu depan lah nampaknya..

    Wow sedap juga aiskrim bandung tu Nur..

    ReplyDelete
  3. Tengah hangat sekarang aiskrim ni macam 'aiskrim sejuk' (ganti pisang goreng panas)... :)

    ReplyDelete
  4. tgh viral nih kak... dana kt umah tak ramai org... aiyan lak tak reti sgt mkn sekerim malaysia nih... jd kekuatan nk bt sekerim tuh mmg kurang la hehehe...
    tp yg nengok je org buat sambil telan liur hehehhe

    ReplyDelete
  5. Baru teringin nk buat...nk beli plastik ais krim pun xde kt Ch ni...sumi pun hbs stok kot sbb xjumpa...berhantu tul ais krim ni

    ReplyDelete
  6. Dah buat jugak smlm. Rasa macam air koktail je. So anak anak tak la interested sgt

    ReplyDelete
  7. sedapnyeeee aiskrim bandung tu >_< kaler dia menarik sungguh

    ReplyDelete
  8. amboi umi danish pun terjebak..sy nyaris gak terjebak tp pi kedai cati plastik aiskrim habis..pastu sumi pun ilek..emm tak jadi la aiskrim suminya..

    betul aiskrim bandung memang sedap

    ReplyDelete
  9. tak pernah buat lagi ni..tuari buat puding sumi je

    ReplyDelete
  10. ha..ha.. kita pun terjebak jgk.

    ReplyDelete
  11. DOK VIRAL TP TAK TERBUAT PUN

    ReplyDelete
  12. mmg kecoh kat fb ekserim sumi nie.... dah buat pun nur yeak...lajuuuuuu....lieya nak try gak...nak masuk2 sumi dlm plastik tu mcm renyah ajek kan heehehehehe...

    aiskrim bandung tu pun win....lagi satu aiskrim milo...sedap gak tuh......

    ReplyDelete
  13. wow ramai buat asikrim sumi ya....

    ReplyDelete
  14. Tak tau pun aiskrim sumi ni viral tau Bijen....patutlah jiran cakap pasal ni hari tu.

    Kiranya dah terjebak jugaklah ni ek hihi....

    ReplyDelete
  15. Tak tau pun aiskrim sumi ni viral tau Bijen....patutlah jiran cakap pasal ni hari tu.

    Kiranya dah terjebak jugaklah ni ek hihi....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails