Thursday, December 27, 2012

Peta perjalanan

Atas request Ummu Muhammad dalam komen di entri Part2 (Guidhall Hull), saya sertakan peta perjalanan sepanjang percutian kami dari Google Map.

(klik utk paparan lebih jelas)

Tapi laluan yang ditunjukkan adalah mengunakan kereta. Kami pula menggunakan pengangkutan awam. Jadi boleh kot bayangkan kami merentasi lautan "North Sea" dari UK untuk ke Netherland. Pelayaran yang mengambil masa lebih kurang 12 jam sehala.

A: Bradford (UK)
B: Leeds (UK)
C: Hull (UK)
D: Rotterdam (Netherlands)
E: Amsterdam (Netherlands)

Dari A ke B, kami menaiki minibus (taxi).

Dari B ke C pula, kami menaiki train. Train yang mengambil masa 50 minit sahaja.

Dari C ke D, kami menaiki kapal persiaran (cruise) iaitu menggunakan P&O Ferries. Kali pertama dalam hidup menaiki cruise yang besarnya macam bangunan 10 tingkat. Kami bermalam atas cruise selama dua malam (semalam pergi dan semalam perjalanan pulang).

Dari D ke E pula, kami menaiki bas yang disediakan oleh syarikat P&O ferries.

Harapnya entry ni dapat memberi gambaran pada Ummu Muhammad dan dapat merasa sama percutian kami ini :)

NuKilaN:
 

11 comments:

  1. salam kenal...jauhnya perjalanan di perantauan...

    ReplyDelete
  2. Atie: Jauh jugak la sebab menyeberang hingga ke negara jiran :)

    ReplyDelete
  3. jauhnyeee..kite minat tgk pete..berangan..nanti nk letak pete dlm bilik bebudak tu biar ade pasangangan2 nk ke merata dunia hehe

    ReplyDelete
  4. so lucky your kids all behave, jauh tu turun naik transport, however, am sure its more fun for the kids, u la yg penat sikit kan.

    ReplyDelete
  5. eee...jauh jgk tuh ...tp best.sy mmg suka kalau travel cam tuh...what about the costs nur..boleh tahan tak?

    ReplyDelete
  6. eee...jauh jgk tuh ...tp best.sy mmg suka kalau travel cam tuh...what about the costs nur..boleh tahan tak?

    ReplyDelete
  7. Ummu Muhammad: setuju dgn ummi... kita sendiri pun tahu sgt negara2 di seluruh dunia... boleh sama2 belajar :)

    Nastyna: Penat tu jatuh no 5, yg penting we all really enjoyed the trip :)

    Ummuaidan: kos rasanya boleh tahan juga, but less than RM3k... sekali sekala spend utk holiday... bila balik M'sia dah tak merasa nak melawat negara org :)

    Mimie: Kami cross lautan North, so tak terasa sgt jauh tu

    myfreeminded: best sgt :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails