Sunday, June 29, 2014

Tugasan dari nursery

Danish balik dari nuresery hari Jumaat dia bawa benda ni...
Satu teddy bear yang diberi nama Bobby Bear dan satu folder...
Alamak, kena letak gambar Danish dalam tu...
Cerita juga apa aktiviti yang mereka buat sama-sama...
Tapi boleh tgk sample yg kawan2 Danish dan buat.
Tgk tu, Danish pun ralit duk tgk gambar kawan2 dia..
Harapnya dapat siapkan hari ni.

Tak tahu nak masak apa utk berbuka.
Hihihi, baru pukul 12.30 tgh hari, dah fikir waktu berbuka.
Lagi 9 jam kot... Itu la bila jadi mak ni kan?
Irfan nampak dah lembik tu... skrang sdg tidur.
Tak pernah dia tidur siang.
Dah la tadi bangun sahur pukul dua pagi.
Kesian pula kat dia.
Macam mana la kalau sekolah esok.
Cikgu dah beri amaran awal2... budak2 Year 4 dan ke bawah tak digalakkan puasa.
Sebab belum akil baligh katanya.
Kita pula berpegang, melentur buluh biarlah dari rebungnya...
Saya mmg tak paksa Irfan puasa.
Tgk kemampuan dia mcm mana.

NuKilaN:
 

13 comments:

  1. betul tuh kak...melentur buluh biar dr rebung kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah... mmg dia yg cuba nak puasa :)

      Delete
  2. selamat berpuasa tuk nur n family..takper irfan tuh anak lelaki semangat kuat...last yer pun dia posa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks UAA...
      Dia mmg kuat semangat.. walau saya kata tahun ni lebih panjang dari tahun lepas, dia tetap nak puasa...
      Itu la, dia kata tahun lepas boleh. Kenapa pula tahun ni tak boleh? Tahun lepas ada la beberapa hari dia tinggal.. Tu pun sbb cikgu suruh berbuka... huhuhu

      Delete
  3. kita ajar supaya anak2 kenal puasa... depa kurang mampu, mmg x halang pon berbuka kan...

    salam Ramadan dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lia...
      Bukan kita paksa pun, dah keinginan tu datang dari dia sendiri...

      Delete
  4. Selamat berpuasa...insyaallah ifran boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dia berpuasa dgn jayanya semalam :)

      Delete
  5. kesian irfan!ajar solat dlu nur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Solat setakat ni, Alhamdulillah dah lulus... cuma kena peringatkan tiap kali masuk waktu tu biasa la nagi budak seusia Irfan.. lagi2 kat sini yg waktu solatnya cepat sgt berubah.... kena ingatkan selalu...
      Dia yg nak puasa kak... Kita pula rasa bersalah kalau nak halang..... dilema dilema....

      Delete
  6. Betul tu, Nur. Anak saya si Abang tu pun baru semalam first time dapat puasa penuh 1 Ramadhan. Gembira tak terhingga Mommy ni, sampai masuk je azan, baca je doa berbuka, terus kiss-kiss anak, cium-cium ubun-ubun kepala penuh excited. Hadiah harijadilah kiranya tu :)

    ReplyDelete
  7. Irfan kalau puasa lama la tunggu buka yea... faris saya blk sekolah cari makanan dah... kira posa 1/2 hari... kagum la dgn irfan....

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails