Tuesday, September 28, 2010

raya ketiga

Awal pagi lagi saya dah bersiap pada raya yang ketiga. sebab kononya nak celebrate belated besday anak2. Kebetulan masa birthday irfan, sibuk sangat masa tu dan dia pun tak nak celebrate kat school. Birthday aisyah pulak, jatuh bulan puasa. Kalau beli kek bulan puasa, susah sangat nak habis. Jadi membazir pula. So, saya jamakkan dua dua event jadi satu. Plus lagi satu, kira open house jugak la. So, dah jadi triple celebration pulak... jimat budget, sekali harung jer org teganu kata :)

Saya order satay sebagai menu utama. Saya masak sup ayam untuk dimakan dengan mihun, mee atau pasta. Tapi macam terbalik pula... sup jadi macam menu utama, dan satay jadi side menu pula. Sup lagi laku dari satay. Huhuhu.... mungkin sebab dah jemu makan satay dari raya pertama. sebab tu sup jadi pilihan. Tapi bila dah siap menghidang, lupa pula nak snap gambar. Sempat ambil gambar masa anak2 posing dgn kek jer. Maklum la, mmg tak menang tangan hari tu.

Sekarang, biar gambar pula yang bercerita... tetiba xde mood nak menaip

kek tom and jerry utk irfan

kek minnie mouse utk aisyah... mmg special request dari aisyah ni, tp dia request nak mickey mouse
siap kata... ala umi ni kek minnie mouse, xde pun mickey mouse...
hahaha, saya ingatkan dia tak perasan... so lain kali xleh nak under estimate anak sendiri :)

birthday boy posing dengan kek

birthday girl pun nak posing jugak dgn kek

masa untuk potong kek... ok kita potong sama sama...
lilin tu just sebagai hiasan.... tak pasang pun!
ummi tolong aisyah potong kek sbb aisyah tak dpt nak potong kek tu...

7 comments:

  1. hahaha... dah licin pun! saje letak dlm blog sbg kenangan :)

    ReplyDelete
  2. Huhuhuhu.
    Best je tengok anak membesar depan mata. Dulu nganga je apa yang kita suap skrg da pndai request.
    Jadi kenangan sampai bila2.

    ReplyDelete
  3. besday girl posing buat peace smp tak nampak muka lah. hehehe. happy belated to both of u.

    p/s: trima kasih menjengah blog sy :)

    ReplyDelete
  4. lynd: betul tu... mcm2 karenah spjg diaorg membesar lagi jadikan kita lebih matang :)

    noreed: tq for the wish!

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday buat aisyah & irfan...semoga sentiasa sihat dan ceria selalu:):) muaah dari auntie....

    ReplyDelete
  6. amin... tq kak mieja for the wish :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails