Friday, October 19, 2012

Pokok epal

Dah lama teringin nak tengok pokok epal secara live...
Nak pergi epal picking tak tahu kat mana
Lagi pun masa agak terbatas

Nasib baik Uni Bradford ada tanam pokok epal :)
Nampak pokok2 tu macam baru tanam
Pokoknya kecil lagi tapi dah berbuah masa summer hari tu

Asalnya pokok ni (gambar bwh) banyak jugak berbuah
Masa snap gambar dah tinggal dua biji
Epal2 tu dah selamat dipetik orang
Pokok ni terletak betul2 di laluan pejalan kaki

Pokok yang kat bawah pula terlatak agak jauh dari laluan pejalan kaki
Saya tak berani petik tapi suruh en suami yg buat
Banyak juga dia bawak balik
Makan buah epal fresh mmg sedap!
Harapnya summer tahun depan dapat pergi epal picking.. amin!

p/s: Ni entry yang diperam dalam draf... sekarang dah masuk autumn pun... nanti boleh share pemandangan autumn pula :)

NuKilaN:
 

7 comments:

  1. wahhhh... mesti sedap dapat epal fresshhh...

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat tengok pokok epal scara live... segar lak tu...

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat mkn epal fresh

    ReplyDelete
  4. Jiran ktrg ada pokok epal. Buah dia sll gugur kt backyard ktrg. Dia kata amik je mkn..tp tak pnh lg mkn hihi

    ReplyDelete
  5. Kak Sue, kak tini, Saly, Noen: mcm makan rambutan fresh jer :)

    Izu: Alahai, rugi tu... kalau saya mesti minta izin nak petik lagi... ekekkeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails