Sunday, August 2, 2015

Allah lebih menyayanginya..

Saya pernah buat entry pasal kak Husna.
Walau ramai yang sayang pada kak Husna, tapi Allah lebih menyayanginya.
Kak husna telah menghembuskan nafas yang terakhir pada hari Khamis lepas selepas dua minggu berada di hospital LGI, Leeds.
Terbaca post di Doctorate Support Group (DSG) berkenaan arwah.

Alhamdulillah, saya sgt terharu bila mendapat tahu yang urusan membawa balik jenazah berjalan dengan lancar.
Bila orang baik ni, pengakhirannya juga sangat baik.
Allah buka hati-hati insan sekeliling untuk membantu.
Esok jenazah akan tiba di KLIA dan terus dibawa ke Pulau Pinang untuk dikebumikan.


Bila baca kawan2 duk update pada arwah, hati terus rasa sebak.
Semoga roh arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.
Al-Fatihah....

Nota ummi,
Agaknya mcm mana pula "pengakhiran" kita nanti? Semoga kita semua juga kembali kepada-Nya dalam husnol khotimah.. Amin amin amin... 

26 comments:

  1. Allah... Takziah. Yes I remember her. Al Fatihah.
    I pun sebak baca ni even I tak kenal dia, thinking of our own ending especially us here di perantauan all by ourselves. But then, I yakin pada Allah. Tawakkal jer.

    ReplyDelete
  2. Innanillahiwainnailahirajiun...salam takziah untuk keluarga arwah.

    ReplyDelete
  3. Innanillahiwainnailahirajiun...rasanya baru semlm baca ceritanta dalam blog ni

    ReplyDelete
  4. Innanillahiwainnailahirajiun...rasanya baru semlm baca ceritanta dalam blog ni

    ReplyDelete
  5. Innalillah. Alfatihah.Moga ditempatkan dikalangan org2 beriman

    ReplyDelete
  6. Innalillahhiwainnailaihirojiun...

    ReplyDelete
  7. Innalillahiwainnailaihirojiun.. takziah buat keluarga arwah.. rasa mcm baru je saya baca arwah ni sakit.. Allah lebih sayangkan dia nampaknya.. alhamdulilah juga urusan selesai jenazah dimudahkan...

    ReplyDelete
  8. Amiinn..semoga kita begitu juga akhirnya... salam takziah pada keluarga.. semoga mereka semua tabah menghadapi musibah yg melanda.. semoga arwah berada di kalangan orang2 yang beriman..

    ReplyDelete
  9. Innalillahiwainnailaihirojiun

    rasa macam baru je baca kisah kak husna..memang Allah lebih sayangkan aruah..betul tu org yg baik pengakhirannya juga baik.semoga aruah ditempatkan dikalangan para solihin

    ReplyDelete
  10. al fatihah..rasa sedih sbb baru ja baca posting Nor pasal Husna..

    ReplyDelete
  11. Al Fatihah....Allah lebih menyayanginya.........

    ReplyDelete
  12. Innalillah.... akhirnya dia pergi juga Nur
    Namun betul bagai dikata andai baik orgnya mudah segala pengurusannya walau jauh di perantauan..

    ReplyDelete
  13. Innalillahiwainnailaihirojiun

    salam takziah

    ReplyDelete
  14. Innalillahiwainnailaihirojiun...ajal dia
    emm...bagaimana pengakhiran kita kelak

    p/s-nak minta alamat. nak bagi small token sebab aktif tinggalkan komen di blog saya

    ReplyDelete
  15. alfatihah bt arwah, moga rohnya dicucuri rahmat...
    takziah jgk bt akak n keluarga arwah

    ReplyDelete
  16. Kak nur

    Kami yang di manchester pun sentiasa diupdate ttg kak husna. ramai juga dr manchester turun menziarah masa kak husna di icu n slps kematiannya. Orang baik InsyaAllah pengakhirannya pun baik.

    Al Fatihah.

    ReplyDelete
  17. Innalillah...
    salam takziah untuk keluarga arwah...

    ReplyDelete
  18. al fatihah....

    dugaan buat family arwah...moga arwah bahagia ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...

    ReplyDelete
  19. salams takziah buat familiya:(
    tumpang sedihhhhh....alfatihah juga buat beliau...

    ReplyDelete
  20. Innalillahhiwainnailaihirojiun...

    Syukur alhamdulillah, orang baik pengakhirannya pun baik juga. Mungkin umurnya tak panjang tapi alhamdulillah, berakhir dengan segala kebaikan.

    ReplyDelete
  21. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh...

    moga pengakhiran kita juga pengakhiran yang baik...

    ReplyDelete
  22. Innalillahi wainnailaihi rojiun...salam takziah buat keluarga arwah. Sedihnya.

    ReplyDelete
  23. Alfatihah.....ingat lagi okje raut muka arwah yg sangat keibuan tu ..... Moga arwah ditempatkan bersama orang orang yg soleh...
    Kita?....emmm

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails