Sunday, October 15, 2017

Say It Right Competition 2017

Kisah semalam, 14 Okt.
Anak2 sertai pertandingan Say It Right (SIR) yg dianjurkan sempena Festival ShowMe Kids.

Danish sertai Kategori B, 7-8 yrs.
Jadi dia yg beraksi dulu.
Cukup konfident menyebut semua perkataaan yg dipaparkan di skrin.

Kemudian, Aisyah pula menunjukkan skil dlm Kategori C.
Sebelum ke depan, beberapa kali Aisyah nyatakan yg dia nerves.
Saya cuma mampu berikan kata semngat agar dia lega.
Tapi, jelas yg dia sgt gugup bila berada di depan.
Beberapa perkataan pada awalnya dia buat kesilapan.
Tapi bila dah dapat rentak, baru dia dpt sebut dgn baik.

Kategori akhir sekali, iaitu kategori D, 11-12 yrs old.
Kali pertama Irfan join competition ni.
Alhamdulillah, dia dpt lakukan dgn baik.

Tapi rezeki belum menyebelahi mereka.
Lain kali boleh cuba lagi.
Pengalaman tu yg penting.
Juga dapat sijil penyertaan. 

Lepas kontest, dapat upah main air.
Yg tu dlm next entry yer ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

6 comments:

  1. Wah... bagus la mereka berani cuba... tahniah..

    ReplyDelete
  2. bgs di dedahkan dr kecik utk anak2 ni join pertandingan2 gini kan kak....
    mcm adik dana yg bongsu tuh, yg skrg kt unisza tuh, sbb masa kt sekolah menengah cikgu dia suka mskkn dia dlm pertandingan gini, pertandingan public speaking, coral speaking... itu yg blh improve english dia, sbb masa kt sekolah rendah english dia trk bebeno

    tahniah utk 3 beradik tuh, tak pe lps ni msti boleh bt lbh baik... almaklum dh ada pengalaman

    ReplyDelete
  3. bagus semuanya berani mencuba, hadiah itu bonus yang penting dan mahal adalah pengalaman itu sendirikan

    ReplyDelete
  4. Tahniah.anak2 berani mencuba.pengalaman yang bermakna untuk naak2 asah bakat

    ReplyDelete
  5. Banyak kali rasanya diaorang ni masuk contest kan Bijen. Baguslah....berani ek. Diaorang yang nak ke cikgu yg suruh Bijen.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails