Thursday, September 4, 2014

Kembali ke sekolah

Selepas bercuti panjang selama tujuh minggu sempena summer holiday, hari ni anak-anak dah kembali ke sekolah kecuali Danish.
Esok baru danish akan ke sekolah sbb kemasukan ke reception adalah berperingkat.
Balik dari sekolah, Aisyah tunjuk nota ni...
Well done Aisyah, teruskan jadi pelajar yg mendengar kata dan mengikut arahan.
Bermula sesi tahun ni, anak2 kena pakai PE kit dari rumah semasa PE day.
PE tu singkatan pada Physical Exercise.
Kalau kata panggil PJ, pendidikan Jasmani.
Jadi kena pakai baju PJ masa hari PJ.
Kalau sebelum ni, anak2 bawa baju PJ dan tukar kat sekolah.
Jadi nak senang cerita, terus pakai baju PJ dari rumah.
Jimat dah masa tak perlu nak tukar2 baju.
Tempek juga lah jadual PE day biar senang nak rujuk...
Senang ada blog sendiri, kan? Apa-apa maklumat tempek jer kat sini :)

8 comments:

  1. Alhamdulillah... Tahniah Aisyah. :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah. Kat malaysia pun camtu dah. Pakai bju pj terus dari rumah.

    ReplyDelete
  3. taniah utk aisyah.... msti dia suke...

    ReplyDelete
  4. well done Aisyah. Teruskan usahamu.. Muah2 from acik Laura...

    ReplyDelete
  5. Memang senang ada blog sendirikan Bijen..... sukahati sendiri nsk tempek apa pun mcm whiteboard hehe...
    Tahniah Aisyah....untung mommy ada best friend yg baik gini...

    ReplyDelete
  6. Salam Nur,

    Semasa Mak Aji sekolah dulu PJ tu memang kami sebut PE pun. Ketika itu, Sains Rumahtangga pun Home Science! Berasa tuanya Mak Aji ni.

    ReplyDelete
  7. Tahniah aisyah... mmg good girl ni... hehhe mmg best ada blog sendiri... semua pun boleh tempek... hahhaa

    ReplyDelete
  8. Good girl! Suka aunty dengan Aisyah ni tau.

    Kat sini pun kalau time PE terus pakai baju dari rumah. Kalau tidak, emaknya yang pening macamana anak bujang nak tukar baju dahlah pemalu :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails