Thursday, August 22, 2013

Selamat Hari Lahir, Aisyah!

Happy birthday to you....
Happy birthday to you...
Happy birthday to Aisyah... Happy birthday to you...

Alhamdulillah, hari ni (22 Ogos 2013)  puteri saya, Aisyah, telah melangkah ke usia enam tahun. Semoga terus membesar sebagai muslimah yang menyejukkan hati ummi dan abah yer :)
Jadi adik yang baik utk Irfan dan jadi kakak yang penyayang buat Danish :)

Tak lupa juga, Happy belated birthday utk Irfan. Maafkan ummi, tak sempat buat entry masa birthday Irfan. Sebenarnya Irfan juga telah meniti ke usia lapan tahun pada raya kedua (9/8/13) yang lepas. Semoga Irfan juga terus membesar sebagai anak yang soleh dan sentiasa dengar kata ummi dan abah. Juga "role model" yang baik utk adik-adik :)

Sambutan hari lahir anak-anak juga dah selesai. Buat sekali harung dengan open house masa raya ke-empat. Jom kita layan gambar sekitar majlis pulak...

The birthday girl...
 and the birthday boy....
 Sedia utk potong kek...
 Lilin tu hiasan jer.. tak pasang pun..... Semua kawan-kawan sabar tunggu nak makan kek...
Nyum nyum, sedap kek yang kak siti buatkan. Kejap jer licin.. terima kasih daun keladi, lain kali nak order lagi.... hihihhihi
Last sekali birthday boy dan birthday girl posing dengan hadiah. Dah lama nak buka, tapi saya kata tunggu dulu sbb nak ambil gambar.
Lepas posing, apa lagi.. terus buka hadiah masing-masing.
Terima kasih pada semua yang datang memeriahkan majlis :)

Akhir sekali, saya akhiri entry dengan doa utk anak-anak...

Ya Allah Ya Tuhanku,
Kau panjangkanlah umur anak-anakku,
Kau kurniakanlah kesihatan yang terbaik kepada mereka,
Kau peliharalah akhlak dan agama mereka,
Kau kurniakanlah kesejahteraan jiwa dan raga mereka,
Kau murahkanlah rezeki mereka Ya Allah,
Kurniakanlah kepada mereka kecerdasan akal dan kesucian hati,
Ya Allah, bantulah kami dalam mendidik mereka supaya menjadi insan yang berguna,
Ya Allah, berilah bimbingan agar mereka berjaya di dunia dan di akhirat,
Jadikan mereka anak-anak yang taat kepada kedua ibu bapanya serta taat kepada perintahMu Ya Allah,
Sesungguhnya mereka adalah anugerahMu yang tak ternilai Ya Allah...
Amin amin amin.... ya Robbal A'lamin.....



NuKilaN:
 

34 comments:

  1. selamat hari lahir buat aisyah&irfan..blaja rajin2 tau

    ReplyDelete
  2. Hepi besday irfan & aisyah. Semoga doa2 ummi dimakbulkan NYA. Amin ya rabbala'lamin

    ReplyDelete
  3. Happy bday Aisyah dan Irfan! Best tu celebrate sekali open house raya unmi buat hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Izu... ala open house biasa-biasa jer.... main course just nasi kerabu :)

      Delete
  4. happy birthday aisyah dan irfan!!

    from mesia wif luv..=)

    ReplyDelete
  5. Sanah helwah Aisyah... moga menjadi anak yg solehah... oohh aisyah ni sebaya dengan Nabil anak akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Yati... Tu la, mmg sebaya...

      Delete
  6. semoga membesar sbg anak yg membanggakan ibu dan ayah..yg berjasa pada bangsanya..pada agamanya..

    ReplyDelete
  7. selamat hari lahir kakak aisyah 7 abang irfan.. semoga menjadi anak kebanggaan ibu & ayah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Haza... Insya Allah... amin!

      Delete
  8. Selamat hari lahir aisyah..irfan..moga jadi anak yg soleh dan berjaya dunia akhirah..inshaallah..umminyer tak buat pavlova ker this time..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks UA... Insya Allah.... amin....
      Tak buat pavlova pun... masak pavlova berdasarkan request jer... kebetulan takde yg request... hehehehhe

      Delete
  9. Happy birthday buat aisyah:)
    Happy belated birthday buat irfan

    sekejapnya masa berlalu, dulu selalu tgk mcm masih baby
    skrg dah pergi sekolah, dah besar pjg :):)
    baby pon dah besar:)

    baby bf lagi tak nur?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Mija...
      Tu la... semua dah besar2....
      Danish dah stop BF... dia BF dua tahun lebih jer... skrang dah tiga tahun... dah masuk masuk sekolah... bukan baby lagi... hihihihi

      Delete
  10. Happy Birthday Irfan & Aisyah..
    moga membesar dgn sihat, ceria soleh & solehah..menjadi kebanggan ibu & ayah..amin! :)

    ReplyDelete
  11. Happy bday utk aishah dan irfan. Moga sukses selalu.

    Sedapnye nampak kek kek tu. Mama buat sendiri ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks IL....
      Kek comot yg kalerful tu saya buat, yg yummylicious tu order jer.... tak pandai yg masak kek yg sedap... hihihi

      Delete
  12. happy birthday aisyah & irfan...semoga panjang umur, murah rezeki dan menjadi anak soleh & solehah

    kek tu memang nampak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Thanks NoEn....
      Mmg sedap sgt... kek chocolate indulgence..

      Delete
  13. Replies
    1. Thanks Atie.. singgah la sini lagi :)

      Delete
  14. Happy Belated Birthday Aisyah dan Irfan, amin amin kan doa ummi nyer :D
    Sambut sekali harung gini lagi meriah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mama JJ...
      Mula2 plan nak buat asing2, tapi dek kesuntukan masa.. buat sekali redah jer... jimat masa dan tenaga :)

      Delete
  15. Amin. Happy belated birthday buat Aisyah dan Irfan. Semoga terus membesar dgn sihat dan cergas fikiran. Tgk pun tau sedap kek tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks UI.... mmg sedap sgt kek tu...

      Delete
  16. Hepy belated bezday buat Irfan dan Aisyah....moga doa yang dipanjatkan oleh ummi tu dimakbulkan Allah....
    Kek yg sedap tu mcm indulgence Secret Recipelah Bijen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tertinggal pulak soklan....Pavlova tak buat ke?

      Delete
  17. Amin.... happy belated besday aishah n irfan... moga jadi anak yang soleh/solehah... :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails