Monday, March 9, 2015

Itinerary percutian

Hari ni nak share itinerary kami sepanjang bercuti di London dan Cornwal pada bulan lepas...
Mana tahu boleh dijadikan rujuk buat kawan2 yang nak ke Cornwall atau London.

Itinerary untuk tiga hari yang pertama di London...
Itinerary untuk dua hari terakhir di Cornwall...

Dah lupa saya download peta ni dari mana, tapi guide ni cukup untuk membantu saya membuat perancangan dari segi masa semasa bercuti di Kota London...
Saya mula belajar buat jadual macam ni bila join kawan2 masa ikut Europe Trip pada tahun lepas.
Disebabkan ramai yang terlibat, jadi salah seorang dari ahli rombongan kena sediakan jadual perjalanan bagi melancarkan percutian.
Dari situ saya mula apply dan sediakan jadual itinerary walaupun bercuti bersama keluarga.
Senang tau nak jalan2 bila kita dah buat perancangan rapi.
Lagi pun kat UK ni boleh buat penjimatan bila booking in advance.
Macam parking space dan juga tiket utk ke Stonehedge.

Ada lagi satu jadual yang saya akan sediakan bila bercuti - Jadual menu.
Yang tu share share dlm entry lain lah yer :)

NuKilaN:
 

13 comments:

  1. Bestnya ... tak tahu dapat jejak kaki kat sana atau tak ... ;)

    ReplyDelete
  2. senang kan..dah tahu esk kena bangun kol berapa nak pg mana. Kalau belum tau nak pg man, tu yg terbabas pagi bangun lambat huhuh

    ReplyDelete
  3. kaknoor pun suka berjadual masa anak kecik2 senanggg diaorang dah tak tanya nak buat apa2 kul brapa kan Nur..

    ReplyDelete
  4. very well planned ni...
    ntah bila ler dpt jejak kaki semula ke sana hurmmm....

    ReplyDelete
  5. salams nur, bestnya gie london:)
    itenary memang penting kalau pergi bercuti.

    ReplyDelete
  6. Bagus share jadual menu. Blh la sy tiru nanti. Huhuhu

    ReplyDelete
  7. nampak sistematik.memang bagus buat apa pun ada perancangan teliti.barulah semuanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  8. ha..tang jadual menu tu yg menarik tu!!

    ReplyDelete
  9. Very systematic kak Nur..;) nway rindunya dgn kota London! Hihi

    ReplyDelete
  10. Kalau bercuti ke mana2 rujukan tu penting moga dapat membantu kawan2 yg nak ke London.

    ReplyDelete
  11. Saya teringin la nak meronda ke sana. Haha. Cita2.. takpe.. mana tahu kan? InsyaAllah kalau dah ada masa dan perancangan yang sesuai..

    ReplyDelete
  12. Mak ai....mmg betul betul percutian student master kalau cenggini gaya tau hihi ..... Bukan main lagi tau, berjalan complete dgn itinerary sekali

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails