Sunday, October 26, 2014

Bye bye british summer time!!!

Hari ni kena pusing jam lagi.
Kena pusing jam ke belakang tanda berakhirnya british summer time dan kembali ke greenwich meridian time.
Jadi waktu UK dan Malaysia sekarang berbeza 8 jam.
Patutlah rasa macam lamanya tidur semalam.
Pukul 5 pagi mata dah tak boleh lelap.
Pukul 6 semua anak2 dah bangun tidur.
Bila scrool down facebook, baru perasan pasal jam dipusing bila ada kawan update status.

9 comments:

  1. whuarghhhh....guten morgen. tu la tengok jam laptop 8.30, tengok jam dinding 9.30 hahahaa keliru kejap.

    ReplyDelete
  2. Bertukar waktu pulak ye nur. dah habis musim panas lah tu ye nur..

    ReplyDelete
  3. Mesti mula2 duduk kat sana bingung dgn waktu tu semua kan.
    aku baca ni pun dah bingung hehe...

    ReplyDelete
  4. Salam Nur,

    Mak Aji ni selalu confuse bab perbezaan masa ni. So skrg Nur untung sejamlah ya berbanding biasa, kan!

    ReplyDelete
  5. confuse lah pula bacanya
    apa memang kena tukar waktu tiap kali tukar musim ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, maaf YY atas kekelirua yg timbul... Tak ingat pula ada yg masih baru follow blog ni... Masa awal2 dulu ada explain pasal pusing2 jam dgn detail.... Biasa mereka pusing jam bila nak masuk summer dan berakhirnya summer... Sbb masa musim summer tu siang sgt sgt sgt panjang, jadi mereka pusing jam ke depan biar malam jadi pendek. Skrang dah habis summer, jadi malam pula yg akan sgt panjang. Tu yg mereka pusing jam ke belakang semula...

      Delete
  6. Peninglah Nur kalau asyik nak pusing jam ke depan ke belakang. Ada kemungkinan jugalahkan kita terlupa waktu yang sebenarnya. Cer tengok kat Malaysia, tak kiralah dalam apa jua keadaan, tidur tetap 8 jam. Negaraku tercinta! Hahaha!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails