Tuesday, December 9, 2014

Shimlas

Lepas menghadiri majlis konvo, buah hati ajak lunch pulak.
Kebetulan dia habis kerje pukul 12 hari tu.
Mula-mula kata nak makan subway jer, tiba2 dia kata nak makan nasi pulak.
Jadi kami pun ke restoran yang berdekatan.
Kali pertama cuba makan kat situ.
Padahal bukannya jauh pun.
Cuma jalan beberapa langkah dari UoB pun dah sampai.
Kami order Meat beriani dan chicken kebab.
Katanya makanan akan siap dalam masa 15 minit.

15 minit kemudian, dapatlah nasi ni...
Nyum nyum, memang sedap beriani dia.
Ni pulak chicken kebab yang dimakan bersama roti nan...
Inilah hidangan tengah hari kami hari tu....
Roti nan dia juga sgt sedap.
Minuman pula, kami order satu jug manggo lassi... nak order teh tarik non hado....
Nampak hidangan tu macam tak banyak, tapi nak habiskan semua sekali "rohok" jugak (lama duk fikir apa perkataan sesuai utk rohok ni - cer tolong saya beri translation yg sesuai.... ).

NuKilaN:
 

21 comments:

  1. Haha.. saya yang baca ni rohok.. mana nak gi cari makanan hok supe petang-petang ni.. nampak nasi tu memang jelas la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, baca pun boleh rasa rohok....
      Tak payah nak rohok sgt, nasi lemak lagi sedap dari beriani tu...

      Delete
  2. rohok is penat. mengah.... kan kan kan. konvo? konvo siapa? (mode kepoci on) hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke penat? Rasanya rohok tu macam payah kan? Haha.. kita pehe tapi nak terang payah kadang2..kan?

      Delete
    2. Mama JJ: Memang penat nak habiskan semua tu.... tapi mengah mcm takk berapa song sangat.... Belum tiba masa utk konvo ai lagi lah... It was my friend, eh mcm mana boleh tertinggal bas ni...

      AN: Penat pun mcm yer juga, payah pun kena jugak... Tapi kalau nak replace kat ayat kat atas tu mcm tak sesuai kan? Takpe, janji kita kita ni faham..... hahaha

      Delete
    3. ADa la ni yang I terlepas baca ni... tak pun terkonfuse. Hahaha maklum la sejuk sejuk ni otak pun beku. Ada jer excuse nyer hhehee.

      Ha ah la kan, takper...janji kita kita faham. rohok weh hehe.

      Delete
    4. Ok, alasan diterima :)
      Keh keh keh, buke main rohok nok tere word rohok ni...

      Delete
  3. haha..rohok bergantung pada ayat la,kan..Nas..Aisy Nsiha..kita faham tp susah nak jelaskan.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, betul tu kak...
      Itulah dilema saya masa nak translate tu.... Tulis padam, tulis padam... Last2 guna jer rohok tu... hahahaha

      Delete
  4. Rohok? kakak lagilah tak tahu Nur tapi dpt agak-agak maksudnya dari ayat yg dibina:)
    Puas sangatlah makan kalau macam itu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dah tu kak... Pandai akak teka....

      Delete
  5. Lama tak makan briyani lah weyh.... hihi Pak Jilap sukalah tu.....
    Lepas ni bawak anak anaklah pulak yek....kasi aci sama sama makan sedap ....
    Ok Rohok tu macam tak terlaratlah ye dak.....hihi ke rasa macam nak termuntah kaler le sebab penuh dah piyot yg kecik tu...Kalau okje boleh jer tu haha

    ReplyDelete
  6. Mak, nak adress ke utk bwk pak jilap makan kat sini, hehehe...
    Itu lah yg my the other half duk ulang masa makan tu... Nanti lah kita story bila bawa budak2 pulak..
    Portion kat sini memang byk lain mcm... Tu tak muat dgn perut kami yg kecil ni, ekekeke

    ReplyDelete
  7. rohok?serius tak pandai bahasa kelantan.hehe..

    mmg nmpk sedap berianinya..:)

    ReplyDelete
  8. Manggo lassi tu sungguh menggiurkan

    ReplyDelete
  9. Dalam gambar pun nmpk sedap menu2 tu nur... sedapnya! Terliur pulak tgk nasi beriani tu... haih!

    ReplyDelete
  10. Tahu pun tidak macam mana nak tolong translatekan 'rohok' tu apa ^__^ Okeylah, saya baca komen rakan-rakan lain maksudnya lebih kurang payah, mengah, penatlah yerk. Okeylah, understood. I bahasa kelate ni kalau tak bagi klu memang guling-guling I tak faham. Sila jangan terjemahkan semuanya dalam loghat kelate. Tension ah kak nanti nak baca! Hahaha....

    Eh, ni komen pasal entri ke pasal bahasa ni? Lantaklah ye, Nur! Janji komen *_*

    ReplyDelete
  11. akak taktau apa maksudnya tu..hehehe

    ReplyDelete
  12. first time dengar perkataan rohok
    belajar benda baru hari ni =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails