Thursday, February 26, 2015

Stonehenge

On the way dari London ke Cornwall, kami singgah di Stonehenge.
One of wonder of the world.
Antara tempat yang orang suka melawat bila datang ke England.
Jadi saya booking tiket online siap2 untuk masuk pukul 10.00 pagi.

Kami bermalam di Travelodge Heathrow.
Ingatkan jauh, rupanya dekat jer utk ke Stonehenge.
Pukul 9 pagi kami dah sampai kat car park Stonehedge.
Yang tak best nyer, hari tu pun hujan.
Hujan yang agak lebat.
Disebabkan dah booking tiket, jadi kami masuk jugak lah melawat dalam cuaca yang sejuk dan basah.

Kami berenam dibekalkan audio tour.
Irfan yang sedang ralit dengar cerita tentang sejarah stonehedge.
Walau hujan agak lebat, peluang bergambar rugi utk dilepaskan....
 Anak2 yang pasrah walau kena posing dalam hujan....
 Semua dah basah kuyup....

NuKilaN:
 

15 comments:

  1. ya..tetap memberikan posing terbaik walaupun kesejukan dek hujan..

    ReplyDelete
  2. boleh masuk dan sentuh batu tu tak?

    ReplyDelete
  3. Tak nampak hujannya, tapi nampaklah kat belakang tu macam berkabus tebal...

    Anak2 tetap nampak gembira... :)

    ReplyDelete
  4. Waaahhh antara tmpt dlm anganku ...aku suka tmpt cam ni

    ReplyDelete
  5. Subhanallah... indahnyer...

    * blog lia da private, kalau sudi nak baca lagi, bole la drop emel address di emel marlia171@gmail.com

    ReplyDelete
  6. ada rezeki smp sana tapi cuaca pulak tak menyebelahi..dlm hujan pun penting tu ada gambar posing.hehe

    ReplyDelete
  7. hujan pun takpe janji boleh amik gambar kenangan..cantik sangat tu

    ReplyDelete
  8. Hujan lebat ke? Nampak mcm tak hujan hihi....
    Itu jer ke batunya Bijen?....
    Mmg nampak sangat uniklah.....org seni jer yg terer tengok benda simple gini unik tang mana....
    Okje? Huh .....hancuq weyh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan dan tu terus tukar header ek...hihi

      Delete
  9. Rugi klu x ambik gambar di tpt yg cantik begini....... wlpn hujan,huhuhu.........

    ReplyDelete
  10. gambar tak nampak hujan.. klu xcakap xtahu kata hujan

    ReplyDelete
  11. Wah.. syoknya korang jalan2 ni.. menarik sangat tempat ni..

    ReplyDelete
  12. Nur, agak2 kalau saya ke england, nak lawat tempat2 menarik berdekatan, berapa kos ya? Berkenaan la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung pada byk faktor AN...
      Bilangan hari, tempat nak melawat, transport, makanan...
      Kalau plan in advance, memang banyak boleh jimat....
      Especially tiket flight, harga hotel dan transport...
      Mcm yg mak cik sy datang ni, dia dpt harga promosi MAS, RM2.6k utk tiket return..

      Delete

Related Posts with Thumbnails