Sunday, November 24, 2013

Menu semalam

Kelmarin sempat masak nasi lemak dan kononnya cheese cake meleleh.
Nasi lemak
Chesse cake meleleh
Banyak juga blog yang cakap cheesecake meleleh ni sedap. Tu yang tak sabar nak tunggu hujung minggu cuba resepi ni. Kasi close up sikit gambar cheese cake meleleh tu...
Topped with full of cheese... nyum nyum!
Biasa kalau first time resepi yang saya cuba saya akan ikut step by step secara terperinci. Tapi semalam kononnya dah boleh agak utk topping tu budget dah gaya chef la tu, jadi saya main letak jer mcm2 jenis cheese dan guna double cream instead of whipping cream. Hasilnya, cheese cake tu langsung tak meleleh-leleh. My friends kata, mungkin sbb cuaca sejuk, sebab tu cheese cake tu meleleh. Rasa dah consider ok, tapi tu la... kurang meleleh. Jadi kali ni tak dapat tempek lagi resepi cheese cake meleleh tu. Kena cuba lagi sekali sampai puas hati baru boleh tempek resepi kat blog :)

23 comments:

  1. wlpn cheese kek tu tak meleleh... tapi air liur akak meleleh tengok nur ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dan meleleh tu, boleh la akak cuba pula lepas ni :)

      Delete
  2. Adui..sedapnya nur tgk cheese cake meleleh tu..kt sini mmg tgh femes cake ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang saya pun terjebak sama juga…

      Delete
  3. chese meleleh ker melava ker I tak pedulik, tapi tu... yang tu tu.. sya yang ngidam u guys yg dapat makan dulu, ehhhhhhh mana aci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. opps, sory ibu mengandung… tak baca pula ur post pasal nasi lemak ni.. kalau tak, mmg tak letak pic nasi lemak tu… letak ceskek jer...

      Delete
  4. rajin nampaknya tu... bilalah saya nak rajin, makan kek yang kawan buat terasa sedapnya..kek yang samalah, mmg meleleh dia buat..

    sedapnya nasi lemak tu... sejak cuti ni, rasanya tak ada lagi saya masak betul2, haa... mmg malas nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg tak puas hati rasa… tak cukup meleleh… tapi rasa mmg full of cheese… puas hati boleh letak cheese byk2 :)

      Delete
  5. menarik jugak cheese cake meleleh walaupun tak meleleh. minta resepi akak boleh, boleh saya try buat juga weekend ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi main belasah jer Arfa… nanti akak cuba lagi sekali dan menjadi, baru akak share kat sini k.. :)

      Delete
  6. Kak Nur,
    Meriahhnyaaaaaa
    Nasi lemak plus cheese cake melelehh gituuu..
    Asian + omputih.. ;)

    Ada masa free buat lagi tau cheese cake ni..harap2 melelehhh, so boleh lah share resipi kat sini
    Hihi

    ReplyDelete
  7. akak dah lama tak buat nasi lemak...

    ReplyDelete
  8. kak sarah tak pernah buat cheese kek...takut tak menjadi. kena cuba jugak...sedapnya

    ReplyDelete
  9. Sedapnya menu semalamtuh..samalah kita makan nasik lemak..
    ciskek melelehtak pernah buat lagi so far..tp nampak menarik jer ummi danish buat..kongsikanlah resepinya bila ade ms yer..:)

    ReplyDelete
  10. ni kalau juai kat malaysia mesti mahai kek keju leleh ni..

    ReplyDelete
  11. tuh la nti sy pun nk try buat kek cheese meleleh nih

    ReplyDelete
  12. Hari Sabtu pun kakak buat nasi lemak utk makan di tempat kami bercuti...
    Walau tak meleleh tapi tetap menggodalah Nur. Kakak percaya buah hati Nur semuanya mesti suka makan. Mana ada budak tak suka cheese:)

    ReplyDelete
  13. sedapnyer nasi lemak tuh kak... kt malaysia pun sana sini cheese kek meleleh tuh... dana tgk akak nyer tu pun dh meleleh dh air liur

    ReplyDelete
  14. Takpalah cheese cake tu tak meleleh. Kalau meleleh nanti membazir pulak, Nur. Tak boleh ke pos naik kapal terbang hantar ke KL ni? Nak buat malas pulak walaupun resepi depan mata gitu :D

    ReplyDelete
  15. banyaknya buat cheese kek tu Bijen ...sampai 3 bekas! habis ke? walaupun tak meleleh tapi nampak putih gebu...ayu pulak tu!

    ReplyDelete
  16. Sedapnya makan..sy ni asyik makan2 je sjk akhir2 ni,terasa badan dh mula membesar..hehe

    ReplyDelete
  17. mmg menu yang sedap2.. sempat juga bernasi lemak diperantauan yer !

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails