Wednesday, November 13, 2013

WW ::: Tuaian epal terakhir


Seronok Aisyah dapat petik epal
Yang ni pula epal yang dipetik Irfan
Epal yang masih masam walau merah menyala...
Balik rumah, cicah dgn kicap dan gula sambil berangan sedang makan buah pauh walau tak cukup masam :)

35 comments:

  1. sedap nyer fresh apple yg dipetik sendiri dr pokok..mmg terbaeklah..
    aikkk epal cicah kicap,biar benar..psttt sedap ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap…. mcm cicah buah pauh jugak cuma masamnya tu so so aje…. boleh la berangan make c'olek kat negara orang ni… hihihi

      Delete
  2. mak aih...bestnya dapat petik epal...teringin nak dapat suasana mcm tu. kat sini kakak dpt petik ceri asrola (ntuk mcm epal jgk tpi kecik ja)...kesian huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petik epal kat sini macam petik buah mangga jugak…. kat sini xde mangga, tu yang epal jadi sasaran… ekekekekek
      ceri asrola? kena google ni nak tgk rupa :)

      Delete
  3. wah! bestnya dapat petik epal ni Nur.. klu sy ada peluang petik epal pn mesti teruja...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, semoga Atie pun dapat peluang macam ni :)

      Delete
  4. tiba2 rasa nak makan epal macammmm jugak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim epal dah habis… skrang daun2 semua dah nak jadi kaler kuning… kena tunggu next season laa… sempat lagi kumpul modal tu :)

      Delete
  5. perkh syoknyer msti ranggup kan kak... pokok nyer kecik gitu tp dh berbuah banyak jgk ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mmg rasa rangup and juicy… tu la, pokok bukan main kecil lagi, tapi banyak juga buahnya :)

      Delete
  6. Anak2 nampak happy je dapat petik epal sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok la budak2 tu dapat panjat2...

      Delete
  7. untungnya dpt petik epal sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmadulillah, kenangan tempat orang :)

      Delete
  8. wah nur bestnya bebudak ni dapat petik buah epal sendiri.itu salah satu pengalaman berharga sepanjang hidup mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la… kalau mereka tak ingat, boleh tunjuk gambar sebagai bukti :)

      Delete
  9. Tunggu next year la untuk petik2 buah lagi yer. Eh I pun suka makan epal cicah cicah, tapi I cicah garam jer. Papa JJ macam pelik, tapi I bukan pasal pergnant pun cicah ni, mmg dari dulu suka macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, sama spesis la kalu lagu tu… kadang2, buah kiwi pun cicah juga dgn kicap… sedap rupanya...

      Delete
  10. Klu ad pokok epal satu depan rumah..wah....bestnya..haha..sonok dpt petik2 buah epal ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la… yang ni kat uni pun dah bukan main teruja… kalau depan rumah, lagi la best :)

      Delete
  11. Wah.....bestnya dapat peluang petik epal Bijen....hehe siannya berangan makan pauh dilayang dengan kicap.....
    Merah macamana lagi agaknya kalau nak jadi manis yeh Bijen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni, berangan aje la dulu… pauh dilayang tu mmg favorite saya tau…
      Rasanya yg ni jenis masam kot… ingatkan merah tu manis la.. tapi masam jugak...

      Delete
  12. Bestnya picking apple, picking kt mana kak? ktrg mcm dah tak sempat je.huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm biasa la Izu…. picking kat universiti… buat macam kebun sendiri…. hhihihi

      Delete
  13. waahhh..jelesnya tgk hehe..kat sini epal bkn main mahal ,dah tu tak fresh ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Epal mahal, tapi buah pauh murah kan? ok la tu… kat sini pauh yg mahal… huhhu

      Delete
  14. west meet east gitu nor…. epal cicoh kicap. terbaekkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe, doh tak dop pauh… epal pun jadi laa...

      Delete
  15. bdak2 mesti eksited kan...murah erk epal ka sne

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka sgt la bdk2 tu… yup, epal mmg sgt murah...

      Delete
  16. seronoknya dpt peluang petik buah epal....sukanya aisyah.

    ReplyDelete
  17. Excitedkan dapat petik buah epal. Masa gi melawat Hubbydearie dulu pun sama, seronoknya tengok buah anggur bergayutan depan rumah, boleh main petik-petik gitu.

    ReplyDelete
  18. wahhh...bestnya..kat sini kami tuai padi je..ehehe

    buat jus epal...wahhh...terliurlah...

    ReplyDelete
  19. wah sedapnya... fresh2 lagi tu... yum yum...!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails