Wednesday, October 23, 2013

WW ::: Buah apa ni?


Nampak mcm plum, tapi dari rasanya bukannya plum
Buahnya merah dan bulat memanjang
Seperti biasa abah yang jadi tangga utk petik buah yg tinggi :)
Nasib baik mmg buah yang boleh dimakan, tapi sampai sekarang tak tahu nama apa...
Rasanya seolah-olah buah epal, biji pun sama dgn biji buah epal
Aisyah la yg paling suka makan buah misteri ni :)

41 comments:

  1. harus la x tahu buah ni sbb 1st time tgk he3

    ReplyDelete
  2. Hmm..orang yg tak duduk dinegara sejuk nie lagilah jakunnya tak pernah tengok..merah warnanya mmg menarik tuk merasanya kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu UA.... merah tu yg melambai-lambai suruh petik tiap kali lalu kawasan ni :)

      Delete
  3. tgk rupe cam buah epal cume saiz kecik... tp bukan epal yek kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya ada iras2 epal... tapi btk nya langsung x sama dgn epal :)

      Delete
  4. Kakak lagilah tak tahu Nur. Kalau menggoogle agaknya boleh dapat tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa, ingatkan saya jer yg jakun.. huhuhu

      Delete
  5. salam perkenalan ..macam buah jambu...nampak macam sedak ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm, rasanya ada iras epal... tapi sedikit masam...

      Delete
  6. alah...sorry atie pun tak tahu nama buah ni Nur...hehe..
    nasib baik boleh makan kan? nampak sedap tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata sedap tu, tak de la sgt... tapi boleh la makan... hihihi

      Delete
  7. Replies
    1. opps, kalau ngidam kena fly ke sini la summer tahun depan :)

      Delete
  8. First time negok pun jadi memang le tak tahu. Pokok dia gitu je eh...sebatang kara...hehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... pokok bukan ramping lagil.... siap kena tongkat dgn kayu lagi....

      Delete
  9. Merah ranum buahnya Nur tentu sedapkan.. tak tau namanya tak pe janjiboleh mkn ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak yati... hentam aje la.... ekekkeke

      Delete
  10. kalau beso,mcm buah delima je..hehe

    ReplyDelete
  11. sekali pandang,mcm buah delima hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alangkah bahagianya andai betul2 delima :)

      Delete
  12. Cam mana isi dalamnya tu? Mujur abah jenis pandai panjat ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isinya macam buah epal AN... biji pun sama jer...

      Delete
  13. Macam buah delima yeh Bijen....dari rupa bawah dia tulah.....berani pulak awsk makan Bijen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai kata macam tu.. berani makan sbb pernah tgk pelajar lain petik dan makan... tu yg buat terliur pergi petik jugak :)

      Delete
  14. nampak cam delima... bess la dapat makan buah fresh from farm camtu.. Petik terus makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, macam petik buah jambu jer.... hihihi

      Delete
  15. Tak tahu juga... Berani pula cuba makan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah tgk orang petik, tu yg nak cuba jugak :)

      Delete
  16. nak tanya...buah kat sana boleh petik gitu je ke...ehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buah ni kawasan uni... ramai yg main petik2.... hihihi

      Delete
  17. laaaa. ingat epal tadi. tapi tampuk dia ada iras2 delima. ye ekk? emmm, pasni nur bt research cari nama buah ni la. haha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ros, tolong la buat research bagi pihak saya, boleh? hihihi

      Delete
  18. mcm buah delima,x tanya ke dgn jiran2 buah apa tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokoknya ni kawasan universiti.... nanti nak tanya kat tukang kebun...

      Delete
  19. Replies
    1. Terima kasih singgah dan follow sini :)

      Delete
  20. Buah kaki? Pear? uhuhu tolong la dapatkan kesahihan semangat nak tahu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang pasti, dua-dua tu bukan.... sama la, nak tahu juga nama buah misteri ni.. setakat ni belum ada yg boleh membantu...

      Delete
  21. sekali pandang macam delima... hehe ni first time gak tgk ni.. .hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails