Friday, September 13, 2013

Orientasi nursery

Hari selasa dan khamis ada orientasi utk nursery Danish. Sejam setengah utk setiap sesi. Ni dua keping gambar yang curi snap dalam nursery.
Alamak, tak nampak muka la pulak...
Sebahagian ruang dalam nursery....

Sepanjang dua kali bawa Danish orientasi, dia bukan main excited lagi dapat teroka semua aktiviti yang nursery sediakan. Semua aktiviti dia nak cuba - main playdoh, glue and stick, main air, main pasir, main lego, main puzzle dan macam-macam lagi. Tapi, tiap kali cikgu datang dekat untuk sembang, Danish akan ajak saya ke tempat lain pula. Tak sempat nak borak lama-lama dgn cikgu. Mula la rasa risau, macam mana la nak tinggal Danish kat nursery nanti. Nampak gaya macam ummi pun kena masuk nursery sekali ni... huhuhu

Hari ni pula ada home visit - cikgu2 akan datang melawat kami di rumah. So parent boleh kenal cikgu dengan lebih rapat.

18 comments:

  1. Wah bagusnya, siap ada home visit! teringat masa sibongsu mula masuk kelas pra, seminggu jugak dia menangis, siap jerit2..ibu! nak ibu!..tak boleh lupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sistem kat sini lagu tu...
      Eh, macam adik bongsu saya pun mcm tu jugak... hihihihi

      Delete
  2. Good luck Danish, you can do it! Ummi jgn risau k..Danish will be fine in shaa Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Izu... harapnya mcm tu la... masa home visit tu pun, nampak dia dah boleh dekat dgn cikgu2 tu... pandai betul cikgu2 tu ambil hati Danish... kita pun rasa lega :)

      Delete
  3. Moga Danish betah kt nursery nti..harap2 dia dpt sesuaikan diri..
    wah! bagus ye Nur..siap cikgu dtg rumah lagi,..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... amin!
      Mmg prosedur kat sini mcm tu... boleh la kita kenal rapat dgn cikgu2 tu :)

      Delete
  4. Kesunyian lah kita nanti kan Nur, semua anak-anak akan ke sekolah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... dah takde orang yang bawakan makanan masa study lepas ni.... huhuhu
      Tetiba rasa dah makin tua bila semua anak2 dah masuk sekolah... ekekkekkek

      Delete
  5. Replies
    1. Insya Allah.... harapnya mcm tu la....

      Delete
  6. dah masuk nursery dah?whoaa..cantik nursery.ramai pulak yang masuk nursery thn ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan depan baru mula.... mmg cantik dan besar nursery tu... mcm2 akytiviti yg ada... ha ah, betul la... baru saya perasan :)

      Delete
  7. Salam Nur...

    Cikgu dtg rmh...?bagusnya..memang sistem pendidikan di sana mcm tu ke atau inisiatif pihak nurseri tu je...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mmg prosedur sekolah kat UK ni.... sbb mmg anak2 member pun pihak sekolah datang melawat juga....

      Delete
  8. Kak Nur,

    Insyaallah Danish can laaa... Awisy 3 hari pertama je mcm sedih pastu dia ok siap tengok daddy balik. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.... aminnnn!
      wah bagusnya Awisy... harapnya DAnish pun good boy mcm LH jugak :)

      Delete
  9. Bagus PR cikgu cikgu kat sanakan Bijen siap dtg rumah ....bukan budak je orientasi ni mak ayah sekali...hehe....
    Danish masih malu tu

    ReplyDelete
  10. Wow.. so bila Danish start? Nanti dah ada kawan, suka la dia.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails