Monday, January 20, 2014

Frosty morning

Keluar dari rumah untuk hantar anak2 ke sekolah, tengok kereta depan rumah diselaputi frost. 

Ala mcm tak clear pula dlm gambar.
Check suhu pagi ni, dapat la hasil mcm ni....

Walau matahari memancar terang, suhu baru 1 degree. Mmg sejuk mcm duk dalam freezer. 

Tgk laaa daun ni....
Kan betul mcm dalam freezer? Embun pun dah tukar jadi ais. 

Jalan pun kena hati2 sbb jalan sedikit licin. Anak2 pun dah mula tanya, bila snow? Entah la anak2.... Entah dpt main snow atau x tahun ni... Kita tunggu aje la yer :)

22 comments:

  1. Tak sabar anak2 menunggu snow turun ye Nur... Sejuk sungguh tu, akak pasang ekon 16C pun dah kesejukan..

    ReplyDelete
  2. ada matahari tp suhu rendah... Subhanallah....

    ReplyDelete
  3. terbayang kesejukannya...cantik daun tu..

    ReplyDelete
  4. tu la time I kat malaysia cantik jer weather, balik jer sini dah around 0degrees balik, jalan punya la licin terkepit2, seriau.

    ReplyDelete
  5. Sakit tak hidung Bijen kalau dah sejuk gitu?...

    ReplyDelete
  6. Kalau Che Mid ..dah beku tka boleh jalan ha ha..

    ReplyDelete
  7. Kalau aku kat situ memang dah beku dah......hehe

    ReplyDelete
  8. wah... besnya dapat baca pengalaman di sini (^___^)

    puan eeiyss datang untuk tambahkan family besaq blogger2 ;)

    Is folo di 214 (^___^)

    Salam ukhwah (^___^)

    ReplyDelete
  9. 1'c, sejuk woo.. beku le akak..

    ReplyDelete
  10. Mmg kalah dgn sejuk2 ni.. dpt bygkan betapa sejuknya..

    ReplyDelete
  11. Uittt sejuk tuh kalo suhu 1 drjh cel je...bestnye kalo dot men salji

    ReplyDelete
  12. ya allah mesti sejuk sgtkan... kami kat sini pun mcm terasa².. skrg pelik tau .. cuaca panas.. tp mlm sejuk lain mcm .. siang pun same.. bhg semcm ..

    ReplyDelete
  13. seronoknya kalau ada rezeki ke luar negara...

    ReplyDelete
  14. Hehehe...baik-baik jalan licin nanti terlentang pulak macam orang tu :) Aircond 16 degree pun dah rasa macam nak sejuk beku, sakit sengal-sengal inikan pulak 1 degree. Aiiiiih, tak merasalah macam ni saya nak duduk negara 4 musim :(

    ReplyDelete
  15. Jalan2 n singgah sini...
    Sejuknyaaaaa....mmg boleh beku...

    ReplyDelete
  16. ader matahari pun masih 1 c huhu...kemain sejuk ni mana tak beku..tu...anak2 tak sabo main salji yer...seronokla dierang boleh merasa semua nikan...

    ReplyDelete
  17. Bestnya....sejuk free..kat sini nak sejuk kena bayar...hahaha...walaupun psg aircornd tp tk dpt sejuk seperti di sana.....

    ReplyDelete
  18. walla bestnya even msti sejuk giler kan

    ReplyDelete
  19. kalau akak pi sana kompom flu hehe..dah biasa udara panas kat mlysia :)
    mesti sonok dorang nak main snow kan..tu yg tak menyabo tuuu heheeee :D

    ReplyDelete
  20. kt malaysia skang ni pun tgh angin sejuk..cuaca panas tp angin dok meniup je ketulang..macam ni pun dh tak tahan..kta en suami nak kemarau.entah la..klu frosty cam kat sana tak bley bayang sejuknya cmna..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails