Wednesday, January 1, 2014

WW ::: Danish's Learning Picture


Muka depan
Sedikit penerangan dan senarai legend yg digunakan
Minggu pertama
Page kedua
Page ketiga
Page terakhir
Nota ummi,
Gambar tak berapa jelas kes curi snap dari nursery. Akhir semester nanti baru cikgu akan beri dan boleh simpan sebagai kenangan. Tak menyabar nak simpan dlm blog... ekekekke

28 comments:

  1. Wah bagusnya nursery ada buat Learning Picture camtu...sekurang2nya kita tahu perkembangan anak kat sana kan... :D

    Happy New Year 2014!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mia... Bukan main eksaited lagi tgk laporan2 tu :)

      Delete
  2. Mmg bagus cara pembelajaran kt sna ekk..sy yg tgok ni pun teruja.anak sendiri tak tau la cmna.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mmg bab sekolah kat sini boleh puji sgt2… Tu la pasal siap curi snap lagi… ekekkeke

      Delete
  3. Bagus nya sistem dorang ni nur..boleh tgk perkembangan anak kta dr masa ke semasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kan… kita nak buat sendiri mmg tak pandai… bila cikgu buat, boleh simpan sebagai kenangan :)

      Delete
  4. mmg lain sungguh kan pembelajaran kat sini..wpun kecik lg pun dah dibuat rekod semua kan..mmg bagus..blh keep track perkembangan pembelajran mrk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 saya terfikir, mungkin itu sebagai bukti (proof of evidence) yg anak kita learnt something when they go to nursery… tak semestinya bukti yg gah saja baru nak simpan :)

      Delete
  5. Selamat tahun baru akk.
    semoga 2014 memberi lebih kebahagiaan kepada kita .amin..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Saly… lamanya Sally menyepi...

      Delete
  6. Hihi cayalah kak Nur..izu dulu mmg tgu dpt baru bley share sbb takut nk curi2 amik gmbr punye psl :)

    Nway, well done Danish! Keep it up..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, tu la pasal… saya tgk ada parents yg duk snap gambar… so apa lagi, terus keluarkan handset to join the club… ekekkeke

      Delete
  7. seronoknya tgk perkembangan Danish... hehehe ooo curi snap gmbr ya... hahahha

    ReplyDelete
  8. bestkan kalau kat sini pon ada sistem yg sama macam tu..boleh pantau perkembangan anak2 kita..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. At least kita tahu apa anak2 buat kat sekolah, kan?

      Delete
  9. Replies
    1. Thanks.. moga tahun 2014 membawa lebih kebaikan :)

      Delete
  10. Bagusnya pembelajaran disana ye Nur, sistematik sgt ye ..
    Selamat tahun baru 2014 Nur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Ni baru nursery… tak sabar tunggu masuk reception :)

      Delete
  11. Parents bayar ke buku learning picture ni? Ke mmg diberikan secara percuma.. kagum dengan kaedah diorang. Rasanya pihak KPM patut ambil sikit contohnya.. cikgu sini nak menanda buku pun terkejar2..apa lagi kalau nak mengambil gambar anak murid, dibukukan utk tatapan ibu bapa. Keja lain banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. AN, kat sini semua free of charge… saya hantar Danish ke nursery pun tak bayar satu pence pun… cuma bayar GBP3 utk makan snack di nursery…
      Rasanya apa yg KPM cuba ubah tu (mcm PBS), lebih kurang kaedah kat sini jugak… tapi cara pelaksanaan mcm tak kena… benda bagus, tapi kena kemaskan lagi dari semasa ke semasa… pihak KPM juga kena dengar masalah cikgu…. kalau tak, sampai bila2 msalah takkan selesai, kan?

      Delete
    2. *yg bayaran snack tu pun optional… boleh pilih nak bayar atau tak :)

      Delete
  12. itu semua cikgu yg sediakan ke kak? bgsnyer... siap ada buku lg siap ngn gambar... kt malaysia ptt kene contohi gk... skrg nih baru tadika yuran masuk dh ribu2... seram kalu mikirkan lg 3-4thn nnti

    ReplyDelete
  13. Baguslah nursery kat sana.....mesti banyak kerja cikgu nursery kat sanakan Bijen..... setiap aktiviti dan setiap orang murid dia bukak file!

    ReplyDelete
  14. seronoknya..satu kreativiti juga tu...,

    ReplyDelete
  15. seronoknya..satu kreativiti juga tu...,

    ReplyDelete
  16. Bagusnya macam ni. Dah tu everything pun percuma. Takdalah rasa terbeban ya bila hantar anak-anak ke nursery. Mesti seronok bila dapat baca perkembangan anak-anak siap dengan gambar sekali.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails