Saturday, January 25, 2014

Kena rompak

Salam hujung minggu mommies...

Mohon bantuan.....

Pukul 4 pagi kelmarin, rumah kawan saya dirompak. Habis semua barang berharga, wang tunai, laptop, handset, termasuk kereta telah dilarikan. 

Hari ni nak share gambar kereta yg mereka ambil....

Mana tahu, kot2 ada mommies yg kebetulan ternampak kereta ni boleh la cepat2 laporkan kepada pihak yg polis di kawasan yang berdekatan.

Moga kawan saya dan keluarga tabah dgn ujian tersebut.

Betul ke M'sia masih AMAN? Hurmm.....

16 comments:

  1. Ya Allah! takziah pada sahabat Nur tu... mcm2 skrg ni... jenayah berleluasa.. undang2 seakan di ketawakan.. erm!

    ReplyDelete
  2. takutnya kak..kat mana2 pun sama je kan..adeh..

    ReplyDelete
  3. ntah le, nak kata aman ke tak? takut sgt skrg ni..

    ReplyDelete
  4. masyaALLAH!!!!kesiannya. semoga mereka tabah menerima ujian ALLAH. mmg rasa takut la bila blk msia. kros blk raya br2 ni kereta kena pecah. abis 3 biji luggage yg nak bwk blk brunei. btw mcmana nak share citer ni. linkkan blog nur kat fb ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Ros sudi share gambar ni… Boleh jer nak share link kat FB :)

      Delete
  5. salam hujung minggu nur..
    setuju apa yg atie, cakap seolah-olah undang2 di tertawakan pada pihak yg tak bertanggung jawab..
    tiada lagi perasaan takut pada undang2..penjanaya berleluasa bertindak tak kira mangsa..huhu..
    takziah pada sahabat nur..semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  6. Keadaan ekonomi sekarang yg buat penjenayah berbeluasa, Di taman perumahan akak pun , dua minggu sudah pun nyaris nak dirompak, Alhamdulillah penghuni rumah tersedardan kejar pencuri tu Nur... tak tahu nak kata aman ke tidak ..
    semoga sahabat Nur ni tabah dgn ujian ni...

    ReplyDelete
  7. ya Allah moga semuanya selamat..
    kat tempat saya tengah kecoh pasal pukau..moga kita sentiasa dilindungi Allah..

    ReplyDelete
  8. penjenayah tak takut dgn undang2...

    ReplyDelete
  9. semoga kawan nurbijen sabar menghadapi dugaan ni dan semoga penjenayah tu dpat ditangkap dengan segera.

    ReplyDelete
  10. Alahai M'sia dah x aman dah ;(

    ReplyDelete
  11. Malang tak berbau sungguh.... No plate tu sure mereka dah tukar tu...

    ReplyDelete
  12. Macam-macam hal sekarang ni. Rasa tak selamat walau duduk dalam rumah sekalipun.

    ReplyDelete
  13. Skrg ni org buat apa sj demi nak hidup. Perikemanusiaan tolak tepi

    ReplyDelete
  14. jenayah makin berleluasa diMalaysia..semoga kawan awk tabah n dipermudahkan

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails