Monday, December 16, 2013

Tiga

Antara perbualan saya dengan Danish yang selalu terjadi...

Ummi: Adik sayang ummi ke?
Adik: Sayang... (sambil kiss pipi ummi).
Ummi: Berapa kali adik sayang ummi?
Adik: Tiga..
Ummi: Tiga tu banyak mana? Cuba bilang...
Adik: One two three four five six seven eight nine ten... Banyak tu la...
Ummi: Habis tu mana tiga nyer?

Hihihi, ummi puas hati sbb boleh sakat adik. Adik dah buat muka confius.
Tp bukan muka mcm ni, ni muka comel :)

Cakap tiga, tapi bilang dalam English. Memang sampai ke sudah tak jumpa nombor tiga :)
Dia tahu sebut tiga tu sebab tgk citer boboi boy. Kan boboi boy kuasa tiga. Dari situ dia kenal nombor tiga. Tapi kalau bilang satu dua tiga hingga sepuluh, belum pandai lagi.

NuKilaN:
 

13 comments:

  1. Haa...pandai danish ni menyatakan sayang dia.. banyak tu dia nak maksudkan..ummi ni saja usik Danish ye..

    Peminat boboiboy yang sayang ummi ye..patutla comel je dia

    ReplyDelete
  2. Hehehehe......mana tiganya danish....?kelakar la.....kalau la danish tau tiga tu byk mana,agak2 muka danis mcmana ye...?cuba tunjuk tiga jari pd danish....atau danis maksudkan tiga patah perkataan (1 love u)

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. kalau kira dgn bahasa inggeris memang tak jumpalah..

    ReplyDelete
  4. tiga tu banyak bgi dia..tu kira sampai sepuluh...apa2 pun dia sayang umi.

    ReplyDelete
  5. Suka ummi menyakat Danish ye.. pandai dia mengira... tapi 3 tak jumpa lah ya..haha

    ReplyDelete
  6. hahahahahahaha...memang susah ler nak jumpa no 3 tu ek...
    pengaruh boboi boy...well... at least dia dah tahu no 3 kannnnn....hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Hahhaha pandai danish ye... makna sayang ummi ten lah tu :)

    ReplyDelete
  8. hehe comel betul gelagat adik...memang kesudah takder no 3 dik...

    ReplyDelete
  9. wah banyaknya Danish sayang ummi..samapi ten hehe..kata tiga je, auntie tak dengar pon danish sebut tiga hehe :D
    nasib baik ummi danish pandai sebut tiga kihkihkih :D

    ReplyDelete
  10. hehe comel dan bijak sangat danish ni!

    ReplyDelete
  11. Bijen awak mmg cakap bilang yeh hehe...... bukan kira ?
    Macam kat Jakarta dah ni hehe

    ReplyDelete
  12. hahahaha comel je danish ni... pandai kira in english ya...

    ReplyDelete
  13. Hehehe...comelnya Danish. Apalah agaknya yang difikirkan bila menyebut tiga... Eh, Nur...gambar si Irfan kat atas tu nampak macam dah besar sangat pulak dia ni....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails