Saturday, July 6, 2013

Roses

Gambar ros sekitar masjid yang menarik perhatian....

Ros merah... memang menawan. Kalau orang berikan ros merah, dikatakan ia melambangkan cinta, penghargaan dan romantik. Bertuahnya orang yg selalu dapat red roses :)
Ros putih pula melambangkan kesucian. Putih yang suci lagi bersih....
Tapi kalau ros yg dua kaler ni pula, apa agaknya maksudnya yer?

Yang lagi best, bunga2 ros ni sgt wangi... suka hidu bau ros yang sedang kembang mekar macam ni :)


NuKilaN:
 

28 comments:

  1. Cantik... suka roses tapi xpernah dapat pon dr husband :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la... pernah dapat pun masa konvo :)

      Delete
  2. Suka..... Mmg bunga yg cukup sesuai nk dijadikan hadiah... Ingat pula kewangian di rose park aritu....hooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang wangi semerbak bila lalu depan taman ros... tu terus snap pic... tgk pic pun terbayang wangi bunga2 tu

      Delete
  3. Kakak suka teramat suka kalau N3 bunga ni Nur. Cantik kan..
    Kakak punya ros kampung warna pink, ros yg macam ini warna maroon dan kuning. Tak ada yg merah dan putih macam ini cantiklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo,, yg kaler pink orang panggil ros kampung ke? saya suka yg merah menyala tu... cantik :)

      Delete
  4. Bunga adalah Kesukaan akak Nur, indah sungguh ciptaan Ilahi disertai pula dgn keharuman yg mewangi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak yati.. bukan setakat cantik dipandang, wangi semerbak lagi :)

      Delete
  5. Masa saya ke Genting pun banyak rose merah dan lavender. Kat tempat kak nur mesti lagi banyakkan?wangi setaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim panas ni la boleh tgk ros... musim lain xde... lavender ada, tapi belum kesempatan nak ke ladang lavender lagi

      Delete
  6. suka rose tp nak menjaganya, aduhhhhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa.... anak2 suka petik ke UA? ke susah nak hidup?

      Delete
  7. Mmg jaranglah dpt roses ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang tu maksudnya pernah dapat letuw.. wah, romantik arjuna :)

      Delete
    2. pernah....tapi masa muda dulu hehe...time bezday .....
      Bila dah tua ni, dah tak ingin kot dia nak bagi hehe

      Delete
  8. Cantik sgt! Takde pompuan yg tak suka bila dpt ros agaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, ye jugak tu LL... mana ada orang perempuan tak suka ros

      Delete
  9. Saya ros, pun suka kalau dpt ros....antara impian kros bila dah blk for good @malaysia nanti nak tanam pokok bungs ros banyak2 ala2 @UK gitu.heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok juga tu kak ros... nanti bila2 masa boleh cium bau ros yg wangi tu...

      Delete
  10. cantiknya bunga 2......boleh akak petik wat hiasan dln rumah mesti wangi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... geram nak petik, tapi tak sampai hati... dah la kawasan masjid....

      Delete
  11. igt zaman mude2 dulu selalu dpt bunge ros dari si dia...sekarang sejak 'sibuk' ni tersangat lah jrg dpt bunge ros...hahaha...tak sempat nak beli bunge dah kot;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah si dia pandai memikat PC... romantiknya siap beri bunga lagi...
      Tu la, tak dapat bunga... tapi mesti dapat hadiah lain, kan?

      Delete
  12. cantik2..hehe..m3h x pernah dpt bunga dr hubby,ade gak tanye dia nape x pernah bg bunga..dia kata nak buat ape,bkn leh mkn pun bunga tu kalo bg..simpan lame nanti layu gak..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails