Sunday, June 16, 2013

Skrip Learning Superstar

Bagi memenuhi permintaan Aisy dalam entry Perhimpunan Mingguan bulan lepas, saya tempekkan gambar sijil yang Asyah terima.


Tak memerlukan pencapaian yang sangat gah baru akan diberi sijil. Dari seorang pelajar yang pendiam, Aisyah akhirnya jadi pelajar yang berani bersuara. Itu pun cikgu kelas beri sijil :)

Akhir sekali, jom layan gelagat penerima sijil bersama adiknya...



Nota ummi,
Pernah juga saya tulis catatan pasal Aisyah menerima learning superstar. Boleh tgk sini (masa kelas reception)  dan sini (masa awal semester Year 1)...

NuKilaN:
 

36 comments:

  1. I think cara dorang motivate students mmg bagus sekali..boleh menyerlahkan kecemerlangan student wpun kurang aktif pd mulanya...
    tahniah aisyah...
    p/s - tah camaner dok terlintas citer BFF aisyah..lama nur takciter yer..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, cara pendekatan mereka sangat berkesan... kalau kita dulu, asyik duk kena perli jer dgn cikgu bila takut nak cakap dalam kelas... kat sini, cikgu yang cuba tackle pelajar and encourage them to be more talkative :)
      Hehehe, dah rindu BFF Aisyah yer? nanti saya cuba cari gambar mereka :)

      Delete
  2. anak kak nur sekolah kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah dekat rumah jer, Princeville Primary School :)

      Delete
  3. baguskan pengajar kt sana, sekurang2nya ia membakar semangat anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak tini... cikgu2 sgt peka dgn pelajar2nya :)

      Delete
  4. bagusnya sistem pembelajaran diorg kan. bagi keyakinan kat pelajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu nik... walau sikit pencapaian, tetap diberi ganjaran :)

      Delete
  5. Akhirnya dapat tgk ayat ayat dalam skrip aisyah ni...Bagus idea ni.. Boleh naikkan motivasi pelajar, kan? Juga tanda cikgu pantau perkembangan muridnya..


    banggalah dengan aisyah ni... Teruskan ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, anak-anak pun jadi lebih bersemangat lepas dapat award.... cikgu kat sini ada pembantu murid, sebab tu sempaat nak belek pelajar satu2 :)

      Delete
  6. Budak2 akan bertambah bersemangat bila dihargai kan Nur ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn kak Yati.. kita yg tua ni pun suka bila dihargai, apatah lagi kanak2 :)

      Delete
  7. Congratulation aisyah... salam peluk cium dr auntie Nora & Faris & Alisya... lepas ni kena lagi menonjol dlm kelas tau! :-) seronok la aisyah... lps ni sure lagi bersemangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nora..
      Mmg seronok... hari-hari kalau boleh nak pergi sekolah :)

      Delete
  8. tahniah aisyah..mg makin cemerlang

    ReplyDelete
  9. Mmg bagus cara errka motivate confident murid2...suka kita nengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, saya pun sgt teruja bila anak2 selalu dapat award...

      Delete
  10. mesti dia rasa dihargaikan.. mcm bg semangat lg kat dia lah lps ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyah pun lebih rasa confident gitu... hehehhe

      Delete
  11. happy die dpt sijil kan....terasa dihargai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... suka sgt, siap bilang dah berapa keping yang dia dapat.... hihihi

      Delete
  12. Bagus plak ye Nur.. mmg depa bagi sijil ye?.. dapat juga kita tahu perkembangan depa kan.. go..go..Aisyah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, dapat sijil yang siap laminate.... boleh la buat kenangan bila balik M'sia :)

      Delete
  13. taniah untuk aishah,,,bagusnyer sekolah kat saner...anak2 mesti hppy biler diberi penghargaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Lizz.... tu la, sistem mereka suka beri penghargaan pada anak-anak :)

      Delete
  14. Kena tiru cara mereka bagi galakan pada pelajar. Rasanya penghargaan itu mmg perlukan. Kalau tidak tiadalah Allah buat dosa dan pahala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu UI... kita cuma beri penghargaan kepada pelajar yg betul2 cemerlang, yang pertenaghan selalu terlepas pandang

      Delete
  15. Tahniah.... bila anak dapat penghargaan, ia sebagai pemangkin untuk anak lebih menumpukan perhatian dan terasa dihargaai

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.... anak2 pun lebih yakin dgn potensi diri masing2 :)

      Delete
  16. tahniah kakak aisyah.. sure bertambah semangat aisyah study kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Haza... nampaknya macam tu la.... more ambitious :)

      Delete
  17. Yippie yippie... priceless reward.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Horrey.... kenangan dari sekolah sini :)

      Delete
  18. Tahniah Aisyah... bangga umi ngan daddy kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe, sejuk perut ibu mengandung :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails