Tuesday, May 14, 2013

Cuci mata II

Lagi bunga-bunga untuk peminat bunga di luar sana..
Sekali pandang macam bunga plastik...
Ada pelbagai generasi... yg dah kembang dan yg baru berpucuk....


Tulip dan daffodil

Tulip di bawah rimbunan cherry blossom


NuKilaN:
 

36 comments:

  1. gambar yg last tu....terbaeeeekkkk =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulip dan cerry blossom gabungan yg ideal :)

      Delete
  2. gamabr terakhir best..pandai nur tangkap gambar tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mama rey... biasa2 aje la.. cuba cari kelainan snap photo dari bawah :)

      Delete
  3. Subahanallah... Memang canteeekk......
    akak suka akak suka ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suka, saya pun bahagia sama :)
      Mmg tak puas tgk, especially bunga pink tu... tapi sayang tak kekal lama

      Delete
  4. as salam... cantik nya... jeless tang tulips tu... tu la peberet bunga saya... suka ambik gambar umpama kami kerdil macam tinkerbell.. hehehe warna dia pun memacam kan..yg gambar first tu bunga apa ya??
    tq nur for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu tulip yang ada beberapa kuntum jer depan school... jadi la buat ubat utk berangan sbg tinkerbell... hihihhi... mmg tulip ada macam2 warna dan mcm2 bentuk/desigan :)
      Ya ampun, saya mmg tak tahu nama bunga tu... rasanya satu spesis dgn cherry blossom jugak (maafkan saya kalau tersilap)

      Delete
  5. Seronoknya tengok gambar bunga bunga yang cantik ni..menarik sangat nampaknya gabungan warna bunga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg macam2 warna bunga.. tak puas tgk walau lalu hari2 dpn bunga yg sama :)

      Delete
  6. ya allah,subhanallah..cantiknya!! saya harap one day sebelum tutup mata dapat lihat sendiri depan mata bunga tulips

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... Insya Allah, moga impian Ida pun tercapai suatu hari nanti :)
      Kalau nak ke ladang tulip, kena ke amsterdam... mmg puas hati :)

      Delete
  7. ni peminat bunga dah dataaannggg :-)))

    tumpang segarkan mata kat sini...semuaaaa cantik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeszaa.. peminat bunga dah bertandang... tq tq :)

      Delete
  8. subhanallah.. cantiknye bunga2 tu k.nur..

    ReplyDelete
  9. wah! sukaaa bunga tulip...cantik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la atie... saya pun suka tulip :)

      Delete
  10. Subhanallah, cantik2nya Nur.. cam jurugambar profesional lak Nur.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada professional pun MFM.. cuma mmg minat ambil gambar.... guna pun kamera biasa jer :)

      Delete
  11. ya allah kak..cantiknya..saya suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambah lagi sorang peminta bunga :)

      Delete
  12. Subhanallah....indahnya... pandai sis ambil gambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la sikit2.... minat punya pasal :)

      Delete
  13. salam nur…SUbhanaALLAH!!!!!lawanyooooo. kros suka cherry blossom. btw mmg mcm plastik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawakan bunga tu.. unik jer bila tgk kelopak bunganya :)

      Delete
  14. cantiknya bunga2 tu...subhanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kat sini kejap aje la boleh tgk bunga2... sbb tu cepat2 snap gambar sebelum semuanya gugur :)

      Delete
  15. ya allah cantiknya, lagi la hati bengkek sebab plan nak gi sana tak menjadi. Rupa2nya nak kena pakai duit baiki rumah huhuhu.....Allah maha mengetahui.....kalau jadi pergi, dah banyak mana tu duit melayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anis... perancangan Allah tu adalah yang terbaik... takpe, takkan lari London dikejar.. nanti boleh kumpul duit lagi :)

      Delete
  16. Yelah Bijen....... Mcm bunga plastik! Cantiknyaaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunga plastik yang tak kekal lama... jadilah buat penyeri walau seketika, ceewah!

      Delete

Related Posts with Thumbnails