Thursday, May 30, 2013

Tetamu dari M'sia

Alhamdulillah, kelmarin kami dah selamat sampai ke Bradford. Memang penat tapi sangat seronok. Kata Aisyah, "I'm really like this place ummi". Amboi, memang dia seronok sakan. Belum balik lagi dah nak pergi sana lagi :)

Danish yg semangat menarik beg di Bradford Interchange

Insya Allah, hari ni pula kami sekeluarga akan menerima tiga tetamu dari M'sia. Tak sabar tunggu mereka sampai. Harapnya cuaca pada minggu depan menyebelahi mereka. Kalau asyik hujan juga, tak berapa syok la nak jalan-jalan. Nak ambil gambar pun takde mood bila hujan.

Pagi tadi dah jumpa penyelia walau penat di London belum hilang. Ada juga beberapa kerja yang perlu disiapkan untuk mesyuarat esok. Harapnya dapat siapkan sebelum tetamu sampai. Itu la cabaran bila bergelar pelajar. Kena pandai bahagi masa. Belajar tetap kena letak no 1 :)

Nota ummi,
Kalau diberi peluang, teringin nak ke London lagi :)

NuKilaN:

33 comments:

  1. Akak pun teringin Nur bawa anak2...
    Boleh akak jadi tetamu Nur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kak, sangat dialu-alukan :)

      Delete
  2. waduhhhhhh Danish, kemain lagi dak kecik ni...

    ReplyDelete
  3. amboi, syok sakan ye Danish tu dapat jalan2 ke London ye..... siapa tetamu dari Malaysia tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka sgt la dapat jalan2... makcik dan cousin yg datang :)

      Delete
  4. wah wahh...bestnyaa...bila tetamu tu nk mai dari durian tunggal pulak ek...eheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, ada mesti kita ke durian tunggal pulak :)

      Delete
  5. Bestnya kak nur. ...jln2 ke london lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org kata menyelam sambil minum air :)

      Delete
  6. Kak Nur,

    First time g London farah rasa tak suka tapi bila g 2nd, 3rd and 4th trip terus jatuh cinta. Hehehhe ni tak sabar lagi nak gi London. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala akak ni kali pertama dah jatuh cinta... tapi nak gi juga kalau ada peluang lepas ni :)

      Delete
  7. Nie tak sabar nak tgk entry psl london nie...mesti best kan...nanti ade ms pergilah lagi..heheh..
    selamat bertamu yer..semoga semuanya berjalan lancar...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, bila berkelapangan saya update.. stay tuned :)

      Delete
  8. xsabar entry knur di London... Bestnye knur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni makin semangant nak update bila ada yg sudi baca.. hihihi

      Delete
  9. wah! best nya London.. teringin nak jejak kaki ke sana juga..inyaAllah suatu masa nti.. ni mesti family dr Malaysia nk dtg ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, pandai Atie teka... sepuluh markah :)

      Delete
  10. Tak dapat bayangkan kalau Okje belajar kat oversea ni Bijen...fail aje kot haha
    Siapa agaknya tetamu yg nak datang tu yeh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, Okje ni selalu merendah diri macam tu... tapi mmg byk juga cabaran belajar negara orang, part bahasa tu tak yah cakap la.. kita nak cakap lain, orang faham lain.... huhuhu
      Makcik dan cousin yg dtg :)

      Delete
  11. assalamualaikum kakak..haaa zila dah datang dr jauh ni..bawak tepak sirih bagai hehehe..selamat berkenalan kak bijen..(",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih singgah sini... nanti singgah la lagi :)

      Delete
  12. Salam kak Nur

    Seronok ye dtg london? Hehe nti dtg la lagi boleh kita jumpa ;) nway xsabar tunggu entry London kak Nur nie..izu ni nama je dok kt london tp byk lg x cover kt central London nuu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best la Izu London... Aisyah siap kata nak pindahh duk london.. banyak cantik dia punya angan2 :)
      Biasa la tu tempat dekat di mata, susah sikit nak jejak... ekekkekke

      Delete
  13. wahhh.. so hepi ye Aisyah... betul Nur, dalam bergembira mengutip pengalaman di tempat orang, belajar tetap no 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Ridau juga takut ralit dibawa arus... nasib baik dapat penyelia yg agak strict, kita pun jadi lebih beringat :)

      Delete
  14. seronok sungguh budak2 tu bercuti kan...rase puas bile dpt buat anak2 kite happy:)
    siapakah tetamu istimewa tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PC.. walaupun penat melayan karenah mereka, tapi berbaloi dgn masa yang diluangkan sama2 :)

      Delete
  15. Amboi aisyah. Seronok sgt la tu.

    ReplyDelete
  16. Hope u're having a good time with the guests :D Besar tanggungjawap jadi pelajar especially with family and all. Salute u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree with you... nak tak nak, kena redah juga... Insya Allah, moga ada manisnya di hujung perjuangan :)

      Delete
  17. amboi danish... gagah perkasa nampaknya tarik beg tu... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails