Monday, May 6, 2013

Pemandu bas

Kisah pemandu bas di suatu hari yang indah...
Bukan main seronok dapat bawa bus
Muka happy bila dapat penumpang

Bila penumpang turun, ambil masa utk check lampu
Tiba-tiba rampasan kuasa berlaku

Tapi si pemandu tak kisah
Duit bawa bas boleh beli aiskrim
So layan aiskrim sambil  belajar tentang recycle

Sekian kisah pemandu bas yang dah dapat upah ais krim :)


Suka tgk gambar ni....

Nanti bila besar pun, kena selalu share barang/makanan tau anak2 ummi :)

NuKilaN:
 

30 comments:

  1. hihi....rampasan kuasa macam ni tak pe, bagus tu..mesra adik beradik

    bawa bas sambil makan ais krim tu bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, rampasan kuasa sementara sahaja... belajar share pun kena bermula dari rumah :)
      Musim panas ni mmg kena makan aiskrim, baru lega sikit tekak :)

      Delete
  2. sbb tu org nk anak dekat2 sbb boleh ajar berkongsi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so apa lagi UM.. boleh dah nak tambah tu.. niat dah ada :)

      Delete
  3. sempat lagi check lampu hihii..Comeyy!!
    bagusnya danish tak kedekut :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya dia segan kot bila saya ambil gambar... tu cuba cover line dgn check lampu... hihihi
      Tgk mood juga... mungkin mood dia baik sbb dapat jalan2 :)

      Delete
  4. ala..la..la..comel Danish.. semangat bawa bas ye..hehe
    dapat lah upah ais krim...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama dia aim bas tu... kali ni baru dapat naik :)

      Delete
  5. Alah comelnyaaa mereka..ank2 izu pon pantang nmpk kiddi rides mcm bas ke thomas ke..mst nak naik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ride yang dapat naik semua sekali sekaligus takpe.. kalau satu orang satu pound, botak juga kepala mak ayah.. hihihi

      Delete
  6. hehe sweet sangat...biar mereka adik beradik mesra sejak kecil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, harapnya macam tu la.. anak2 ni, gaduh2 mesra jer :)

      Delete
  7. PC pun suke tgk gambar ni!
    ade kisah di sebalik gambar...hehe;)
    sharing is caring...betul tak nur? makanan pun kena sharing jugak tau...hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PC... tetiba dapat idea nak buat cerita bergambar pula... ekekkeke

      Delete
  8. Sharing is caring :) alhamdulillah sama mcm iman mkn apa pun mesti ingat org lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya Iman... harapnya anak2 kita akan teruskan dgn nilai2 baik ni :)

      Delete
  9. jom jalan-jalan di lebuhraya kebaikan dan kebenaran!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom jom.. lebuhraya yg takde tol... opss!

      Delete
  10. Replies
    1. semenjak dua menjak ni suka sgt buat aksi bawa bas :)

      Delete
  11. alolo comeinya driver nie... :) ramai tak menumpang nie?

    ReplyDelete
  12. tu la, driver jer comel.. tapi tak dapat ramai penumpang... kesian kesian... ekekek

    ReplyDelete
  13. ala sweetnya Danish... kalau time diaorang berbaik2 rasa cam, indahnya duniaku.. cuba tengok masa diaorang berperang... adusssss nak meletop kepala... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tu la budak2... main kejap, gaduh kejap... kalau budak2 tu tak gaduh, kita pula yang pelik.... hihihi

      Delete
  14. Hehe...gambar tu....sharing is caringkan Bijen....gaji dapat beli ais krim sebatang pun jadilah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu OKje.... Bahagia jer tgk kalau mereka selalu share makanan/barang :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails