Sunday, May 26, 2013

Summer Picnic dan BBQ

Kelmarin kami menghadiri program berikut...

Alhamdulillah, cuaca sangat cantik
Panas jer sepanjang hari...

Sampai jer di Ilkley, wajib posing dulu dengan bunga-bungaan

Macam-macam aktiviti yang dianjurkan... 
Antaranya sukaneka
 BBQ...
Yummy in the tummy :)
Posing dengan hadiah masing-masing :)
dan mandi sungai yang sangat sejuk...
Cerita penuh di lain kali yer....
Tuan tanah nak kemas beg..
Esok cuti-cuti London pula :)

NuKilaN:
 

27 comments:

  1. cuti sokmo, alorrrrrrrrr jelesnya akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, jom kita pun gi bercui... saya pun jeles tgk famili nur bercuti .... cuaca baik, pemandangan menarik, makanan sedap ,,,ok perfect holiday

      Delete
    2. Kak Tini: orang tua kata, menyelam sambil minum air :)

      AN: Bagus juga cadangan tu... masa cuti sekolah ni la masa nak bawa anak jalan2 :)

      Delete
  2. seronoknya BBQ n picnic kat sana....sejuk2 pun main air yer..hehehe.. ke London pulak..bestnye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, best juga picnic sambil berBBQ...
      memang menggigil jer budak2 tu main air, tapi mereka tahan pulak... saya turun kejap pun dah rasa tak tahan.. huhuhu

      Delete
  3. Seronk nya.... jeles lah...hehehe..
    happy cuti2 di London pula ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perlu nak jeles... duk kat M'sia lagi best... boleh makan macam2 :)
      Insya Allah, doakan kami selamat pergi dan pulang :)

      Delete
  4. wah seronok bercuti2 eropah nie ..heheh..tak per selagi ade kesempatan selagi itulah mengambil peluang kan..cuaca pun baik..bukan main seronok lagi berkelah ditepi sungai yer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, Alhamdulillah cuaca ok pula sehari dua ni...
      First time tau kami berkelah tepi sungai... mmg best :)

      Delete
  5. brrrrr I tengok sungai tu pun dah rasa ketaq, tapi dorang tu rileks jer main air ek. hahahaa
    Happy cuti2 London u guys, enjoy the nice weather. Here raining rintik2 non stop, tak leh nak buat apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danish jer yang tak tahan... menggigil semua kepala lutut dan gigi... tapi ajak naik tak nak
      Kami pun batu jer merasa matahari... sblm ni pun hujan jugak :)

      Delete
  6. BBQ - aktiviti 'wajib' di perantauan :D. kitorang dah 2 kali buat BBQ spring kali ni. bulan depan insyaAllah buat lagi kot ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami baru jer nak belajar berBBQ.. tu pun nasib baik ada yang sudi in charge...
      MMg best, kan? boleh rapatkan silaturrahim :)

      Delete
  7. salam...

    singgah sini amik bau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sendawa tak lepas amik bau? ekekkkeke

      Delete
  8. Salam kak Nur

    Bestnya bbq and dpt mandi sungai tu..jelesla izu tgk! Hihi

    Nway, esk nk turun sini ye..bape lama n stay kt mana? Rmh izu kt Ilford, East London, jemputlah singgah rumah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti datang utara UK, singgah Bradford lepas tu kita pergi mandi sungai sama2, nak? hihihi
      Kami pergi tiga hari dua malam jer... sebenarnya dah lama booking travelodge, sebelum pergi Paris lagi... kebetulan masa tu ada sale :)
      Terima kasih atas jemputan, kami ke sana naik train jer... Insya Allah, nanti lain kali kalau ke sana berkereta boleh kot singgah rumah Izu :)
      Teringin sgt nak jumpa empat mata dgn Izu and all the Eins... harapnya jadi kenyataan one fine day :)

      Delete
  9. amboi nur ..bestnya...cuti2 hehe..takpe jgn lupa post pic byk2 tau....kami di malaysia ni nak tgk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, bila berkelapangan saya update :)

      Delete
  10. Wahhhh banyaknya hadiah....apa yg dimainkan tu Bijen...menang sokmo eh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha, gimik aje tu.. semua yg main dapat hadiah :)

      Delete
  11. nampak bestnya main air kat tempat sejuk camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak best... air jeram kat M'sia jauh lagi best... masa kat sana, teringat kat Jeram Linang, kelantan :(

      Delete
  12. seronoknye nur! nak join jugak..hehehe;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails