Thursday, May 2, 2013

Ice cream Time!

Menikmati ais krim 70 sen
Irfan, Danish dan Aisyah

Aisyah in action
Danish yg cuma jilat sikit2 jer takut cepat habis
Irfan yang comot!
Cubaan buat peace yg tak berhasil... cuba lagi yer!
Nota ummi,
Tempoh pantang ais krim telah tamat. Masa winter memang tak lalu nak makan aiskrim, tapi anak2 asyik request nak ais krim.... siap curi makan snow lagi... sabar ajer la...
Musim spring boleh la turutkan kehendak anak-anak untuk menikmati ais krim lepas penat beriadah di taman :)
Ni gambar dua minggu lepas... bunga baru mula berputik, agaknya sekarang dah banyak yang berbunga... nanti saya upload gambar bunga banyak2 yer TJ :)

NuKilaN:
 

32 comments:

  1. Semalam pun anak2 kecil request aiskrim masa jalan2. Makan aiskrim mmg moment yg sukar digambarkan ;) tgk je anak2 di atas tu, seronok dpt menikmatinya, comot2 tu biasa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan ummi... yg best kita pun boleh tumpang sekaki :)

      Delete
  2. ais krim skop besar mcm tu 70 sen? waw, best tu, aunty pun nak join gak.... best tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak convert mmg nampak murah, tapi kalau convert mmg tak makan aiskrim la budak2 tu.. kalau kat tesco, boleh dapat yg mcm cornetto tu dgn harga 4 ketul utk satu pound :)

      Delete
  3. eskem tu nmpk lezatt!! ahhhhh.... makan salji? sodap tak? nyummm2x

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap, kita pun ralit makan :)
      Danish la, suka sangat curi makan salji... sedap la kot... hihihi

      Delete
  4. nur,

    nanti gambar irfan yg comot tu, harus frame tau.....hahahhahah...cute jah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, nanti nak buat cover album photobook :)

      Delete
  5. Sedapnya ais krim..
    sama jugak abg Pa'e tu, klu boleh hari2 nak ais krim..hari2 request..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau musim panas, memah aiskrim la penyejuk tekak.. bukan budak2, saya pun suka... pernah balik mengajar singgah beli asikrim makan kat bilik... nikmatnya rasa!

      Delete
  6. sedapnye ice cream nyummy.. kat umah ni pantang ane ice cream lalu, laju jek menderu ke luar. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, bila haza cerita tu teringat pula zaman kecik.... suka juga buat mcm tu... panggil aiskrim... pernah sekali kena marah kat ummi sbb panggil aiskrim masa dia solat... nak tak nak kena la berhenti bila aiskrim dah ada depan rumah....
      Kat sini pun ada juga, tapi dengan van :)

      Delete
  7. Replies
    1. sedap sedap sedap (gaya upin ipin)

      Delete
  8. Curik2 mkn snow..hehehe...ciannyer..agaknya budak2 depa tak kesah kan sejuk2 pun nak mkn aiskrim jgk.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. kesian pun ada bila mereka asyik duk minta jer... tapi yg best makan ais krim masa sejuk sbb tak mudah cair.. makan la lama mana pun :)

      Delete
  9. hehehe...jilat sikit2 yer ice cream sbb takut cepat habis..hehehe..klakar lah Danish.. wahhh..xsabar nak tgk gambar bunga kat sana..mesti cantik2..n warna warni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, tapi last2 tak tahu aiskrim dia tu terjatuh kat mana.. kesian pula kat dia :)
      Yup, saya pun tak sabar nak pergi taman utk tgk bunga2 yang baru berkembang... nanti saya share kat sini :)

      Delete
  10. tak sejuk ke tu? hehe.... punya la teringin nak eskrim sampai makan snow kiki kelakar la anak2 nur ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa pergi tu masih sejuk lagi... tapi layankan ajer kehendak mereka :)
      Bukan setakat curi makan, siap ambil mangkuk kononnya nak buat ABC... sabar aje laa

      Delete
  11. Cumelnya anak-anak Nur,
    paling geram tgk yg si kecil. buat peace yg tak menjadi. hehhe

    >> cantik bunga yg baru berputik. suke bunga belakang danish tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq..
      Perasan juga Nisah dgn bunga kat belakang tu yer... bergambar time dah gelap, tu yg tak berapa clear.... nanti kena pergi masa siang, baru boleh dapat gambar yg cantik sikit :)

      Delete
  12. masih sejuk lagi ke Bijen? Kalau dah namanya budak....sejuk sejuk pun sanggup beraiskrimkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu sejuk lagi... mak budak pun suka juga makan aiskrim... sejuk tu belakang kira :)

      Delete
  13. salam nur.....mlm ni tgk N3 kros pasal ice cream jugak ye. heheh

    ReplyDelete
  14. hamboi akk.. suka ye dowang makan eskem..
    kat umah IF memang selalu ade stok eskem. nk ngan xnk je makan. sebab IF giler eskem.. kena pulak dapat magnum.. hoii bg 10.. boleh abis 2.. yg lain simpan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita...
      Ingatkan sekali hadap habis 10 batang, tu mmg gila aiskrim... hihhi, akak semua belasah, janji aiskrim :)

      Delete
  15. Budak2 tengok ice cream masa winter pun tetap nak mkn, kita yg tengok ni pulak mcm menggigil sejuk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan anak2 saya jer macam tu... rupanya mmg budak2 nii sama jer pe'el nyer :)

      Delete
  16. Replies
    1. suka sgt makan comot, Aisyah la yg paling bising bila tgk muka Irfan comot mcm tu :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails