Sunday, May 12, 2013

Winter vs Spring

Gambar di depan sekolah saya di dua musim berbeza
Ni musim winter...
cantik dengan salju putih merata rata
Ni pula musim buat masa ni... spring!
Sana sini penuh dengan bunga....
Macam macam kaler yang menceriakan - pink, kuning, merah, putih dan macam-macam lagi...
Dua-dua punya keunikan tersendiri....
Alangkah indah alam ciptaan Allah...
Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar!

NuKilaN:
 

20 comments:

  1. Memang unik....lawa kedua dua pemandangan ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, sbb tu kalau orang tanya saya kata semua musim suka :)

      Delete
  2. Cantik sekolah kak Nut! Sekolah sy tak byk pokok huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, segar la juga mata bila tgk bunga2 tu.. mmg banyak mereka tanam pokok bunga kat sekitar uni :)

      Delete
  3. indahnya view... syahdu rasanya...teringin sangat nak rasa time winter tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... harapnya impian kak izan jadi kenyataan :)

      Delete
  4. bestnya tempat tu Nur..teringin nak merasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la datang sini, penginapan percuma :)

      Delete
  5. setiap musim memang ada keistimewaan masing2. Nanti snap gambar masa autumn pulak kat tempat yg sama :-)

    p/s: saya suka autumn sbb lebih sebahagian besar tanah finland subur dgn pokok2 & hutan. Bila autumn panorama alam memang tak tergambar dgn kata-kata :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti cantik, kan kalau banyak pokok hutan masa winter?
      Kat sini banyak pokok yg orang tanam jer, tu pun banyak pokok yang masih kecil2...
      mmg saya suka tgk gambar LL masa autumn, susah cari pemandangan mcm tu kat sini... tetiba rasa nak rasa musim autumn kat Finland... hihihi, berangan tak sudah :)

      Delete
  6. tempat yg sama,suasana yg berbeza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batul tu kak, tapi dua2 tetap dikenang :)

      Delete
  7. suka suka suka....

    indah sgt ciptaanNYA... sy pernah d beri paluang tgk musim luruh d jepun, Subhanallah x terucap indahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ila.. Alhamdulillah, kita bertuah sbb diberi peluang merasa suasana musim berbeza negara orang :)

      Delete
  8. subhanallah...speechless...;')

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan pun jarang tgk kaki, mata syik melilau kat bunga2 jer :)

      Delete
  9. 2-2 cantik...dan 2-2 xpernah rasa...

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya..tak penah rasa lg mcm korang..

    ReplyDelete
  11. Untung Bijen dpt. menikmati ciptaan tuhan dalam suasana yg berlainan ditempat yg sama!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails