Saturday, May 25, 2013

Lake Windermere - Bowness

Sambungan dari entry Lake District.

Perjalanan dari Lake Windermere ke Bowness mengambil masa dalam 40 minit. Sepanjang perjalanan, kami dihidangkan dengan pemandangan tasik  yang sangat menarik.

bye bye lake windermere

Boleh tengok banyak boat yang sedang belayar
saya suka tgk gelombang air yang disebabkan oleh boat
Kaler daun yang pelbagai tona dan warna


Anak-anak apa lagi... memang sangat seronok dapat naik boat. Jom tengok telatah mereka pula...
Irfan sedang makan, Aisyah jer yg posing

Kakak juga yang paling sporting bergambar
seronok sgt sampai muka pun jadi mcm tu...

Masa 40 minit yang berlalu terasa sangat singkat. Tak puas menikmati panorama tasik yang begitu mendamaikan.

Pemandangan Bowness dari kapal ketika menghampiri jetty



Di Bowness, kami diberi masa selama tiga jam lebih untuk meneroka bandar kecil tersebut. Banyak juga aktiviti yang sempat dibuat di sana. Salah satunya yang saya pernah post entry pasal Swan tempoh hari :)

NuKilaN:
 

15 comments:

  1. Cantik sgt pemandangannya!anak2 saya pun suka kalau dpt naik bot ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Ida datang kita boleh naik sama2 :)

      Delete
  2. salam nur….bestnyeeeee naik boat. pemandangan yg sungguh indah especially masa hujan gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best!
      saya duk imagine, kalau tak hujan mesti lagi cantik dgn awan membiru... tapi nak buat mcm mana, dah hari hujan :)

      Delete
  3. subhanallah cantiknya pemandangan... anak2 pun nampak happy sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, seronok mereka dapat kenal dengan alam sekitar :)

      Delete
  4. Mmg best bab naik boat tuh..rs cam menyusuri sungat nak ke taman negara lak..heheh..mmg bila naik boat layan pemandangan cukup seronok kan...nanti pergilah sekal lagi..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringin juga nak ke sama lagi sekali... Insya Allah, kalau ada rezeki, sampai la tu :)
      Mmg Lake Discrit adalah taman negara/hutan simpan England... kat sana pun ada gunung tertinggi kat England jugak :)

      Delete
  5. owh...tolong bookingkan rumah tepian air tu sebijik untuk saya. Best sangat kot kalau ada sebijik umah lagu tu huhuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, nak berapa hari? sebulan cukup?
      Heheheh, tak takut ke duk kat rumeh terpencil mcm tu?
      Pernah ada satu family M'sia yg menyewa rumah mcm tu.. tapi mama JJ tahu tak, rumah tu berhantu.. huhuhu, seram rasa bila tgk rumah tu

      Delete
  6. ooo mabuk tasik i... haha... tak sempat nak mabuk, kan? seronoknya tgk pemandangan macam ni.. banyak tempat dan pemandangan yang unik ni, tentu anak anak nur nati bawa balik banyak kenangan manis.. untung diorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. boat tu tak bergoyang sangat macam kat Langkawi.. lagipun mmg tak sempat mabuk pun.. kejap jer dah sampai :)

      Delete
  7. Emmm ..budak2 kalau naik boat memang suka....
    Emak ngan bapak budak suka tak? hehe
    Cantikkan Bijen..

    ReplyDelete
  8. comel aisyah pakai tudung...ikut muke ummi die:)

    ReplyDelete
  9. Salam kenal...seronok tengok pemandangan laut tu.tenang jerk...;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails